Historie fredag:Yngvar Christensen – A-lagsdebut 1976: – Elverum

Historie fredag:Yngvar Christensen – A-lagsdebut 1976:

Vi finner fram minnet til Yngvar Christensen fra boka "Fra Fylken til terningen Arena":

Det er jo hundre minner, her er ett om skuddstyrke: Jeg husker ikke hvem motstanderen var, men det var en jevn hjemmekamp. Erik Sjåtil var trener, og det hjalp å passe på sjansene. Vi hadde en venstrehåndsskytter som het Tom Felberg. Han skjøt noe aldeles fryktelig hardt! Rett før pause sendte han i vei en kanon fra 15 meter, ballen gikk mellom beina på keeper og i mål. Treneren var irritert over skuddet og mente vi måtte være mer gjerrig med avslutningene, hvorpå Tom svarte at han anså scoringsjansen som meget god da han før skuddet registrerte at keeperen sto breibent!

Ikke den eneste keeperen som står bredbeint altså! En liten digresjon: For å ta vår egen keeper, Morten Nergaard, så er`n født bredbeint, sa`n! Men han slapp inn minst mål av alle keepere i GrundigLigaen i fjorårssesongen. Så da så!

Yngvar Christensen sesongdebuterte på Elverums A-lag i sesongen 1976/77. Han hold det gående i fire sesonger til og med 1979/80. Han var med på å rykke ned fra Eliteserien (tidligere 1.div.) i 1977 og spilte siden for laget i 2. divisjon. To fjerdeplasser var de to beste plasseringene på tabellen (1978/79 og 1979/80).

Håndballsesongen har kommet godt i gang og på lørdag spiller gutta sin første Champions League kamp på hjemmebane mot danske Skjern. Det blir garantert en tøff batalje, så møt opp og hei gutta fram til seier!

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg