FyllingenBergen kommer på besøk – Elverum

FyllingenBergen kommer på besøk

Onsdag 18:30 kommer Fyllingen på besøk i Terningen Arena!

Andreas Gjeitrem og hans FyllingenBergen kommer på besøk i Terningen Arena 18:30 onsdag kveld. Karismatiske Gjeitrem som for de fleste er mest kjent som spiller, har foran denne sesongen tatt over treneransvaret etter Vidar Gjesdal i klubben fra Fyllingsdalen.

I årets sesong har de gule og blå variert en del så langt. Etter å ha blitt utspilt og sendt hjem med sju baller i sekken i Drammen har de vunnet de to siste kampene. En forholdsvis enkel seier mot nyopprykkede Sandnes ble etterfulgt av en 19mål seier mot Follo i cupen.

I årets stall har bergenserne stort sett det samme som de hadde forrige sesong, med unntak av Julius Anders. I kampen mot Drammen var det tydelig at Gjeitrem&co savnet den kjappe, svenske bakspilleren som var en av de viktigste spillerne i det velkjente 7 mot 6-spillet til Fyllingen. Andersson har ikke blitt erstattet, og det har kommet opp unge spillere som må ta fjorårets toppscorer sin jobb.

Utenom Andersson har fyllingen akkurat samme lag som i fjor. Bakerst har de Kristijan Jurisic som på sine beste dager kan være helt fantastisk. Ute på kantene har de gode kantspillere i både Fredrik Mossestad og Iben Hvidsten. Hvidsten er også Fyllingens toppscorer med 12 mål på årets to første kamper.

Bak i banen har de sin største stjerne i Mario Matic. Den unge midtbacken har en helt fantastisk evne til å finne med spillere som har enda bedre forutsetninger til å sette ballen i mål enn seg selv. Den tidligere ungdomslandslagsspilleren har en spilleforståelse som hadde vært gull verdt for alle lag i Eliteserien.

En annen spiller som har tatt steg de siste sesongene er høyreback Jostein Epland. Tidligere har den skeivhendte bakspilleren vært litt inn og ut av laget, men nå har vestlendingen virkelig etablert seg, noe 9 spillemål på to seriekamper viser. Utenom dette har de lovende Marius Ferkingstad på linja. Den unge strekspilleren er en spiller som Elverum må legge et ekstra øye på.

Elverum kommer fra et tap med hele 5 mål i Champions League mot Skjern. Danskene hadde full kontroll på et Elverum som ikke var helt på topp i den 1.omgangen. Heldigvis for Apelgren og resten av Elverum så klarte de svarte og hvite å heve seg i 2.omgangen mot et svært godt lag.

Spennende å se om Morten Nergaard fortsetter det gode spillet fra 2.omgangen på lørdag. Kapteinen har variert en del fra omgang til omgang denne sesongen, og heller ikke Bakken Øien har fått det helt til når han har fått sjansen. I tillegg til dette har Elverum slitt med forsvarsspillet. Ofte henger både keeper- og forsvarsspill veldig sammen, og forhåpentligvis er dette i ferd med å sette seg.

Fremover på banen har Elverum vært helt fantastiske. Med godt kollektivt spill og fantastiske kontringer har laget til Apelgren scoret mer mål enn noensinne. Spesielt signeringen av Kevin Gulliksen har vist seg å være virkelig god match. Kantspilleren har scoret enormt mye mål i serie, cup og Champions League så langt.

Terningen Arena er best når den er fullsatt. Ta turen for å støtte guttene i kampen om to nye poeng. Vi går selvsagt for seier, men det blir en knalltøff kamp mot et FyllingenBergen som har en ny trener som tenker offensivt.