Elverum med sliteseier over bergenserne – Elverum

Elverum med sliteseier over bergenserne

Dro på i innspurten og sikret seier mot FyllingenBergen i jevn og tøff battalje i Terningen Arena!

Elverum tok onsdag kveld imot FyllingenBergen i Eliteseriens 3.serierunde. Det skulle vise seg å bli en jevn kamp, med en god del juling innvolvert for begge parter.

Det var Elverums Kevin Gulliksen som elegant satte kampens første mål, men det ble innledningsvis med det ene målet for Elverum, som brukte 6 minutter av kampen på å sette sitt andre for kvelden, i mellomtiden hadde Epland og Fyllingen gått opp til 3-1 ledelse. Elverum får fort muligheten til å snu kampen, når Poklar skaffer Elverum straffekast, men André Lindboe klarer ikke lure den inn bak Fyllingens målvakt og det må et nytt forsøkt til av Poklar før stillingen er 3-3 og Elverum er igang.

Fra drøye 10 minutter ut i første omgang har Elverum fått start på maskineriet og målteften som manglet litt innledningsvis er i ferd med å komme tilbake. Fyllingen henger med til 8-8 med drøye 20 minutter spilt, før Everum setter igang en sluttspurt inn mot pause. Både André Lindboe og Kristian Krag Ørsted får seg noen knallharde smeller i denne omgangen og det er tydelig at temperatur er ikke det som mangler når disse lagene møtes til dyst.

Elverum går fra 8-8 til 16-12 på omgangens siste 10 minutter. Morten Nergaard har en god dag på jobb og får også muligheten til å sette sitt første mål for kvelden. Richard Hanisch, Tine Poklar, Jonas Burud og Magnus Fredriksen ordner også opp fremover og dermed kan Elverum gå i garderoben med 4 måls ledelse 16-12, etter en 1.omgang som har bydd på det meste av munnhuggeri, smeller, lekre scoringer og redninger.

Elverum fortsetter der de slapp når de er tilbake fra pausen og kveldens publikum i Terningen Arena får valuta for frammøte.
Burud setter omgangens første, før Fyllingens Ungesson varter opp med 17-13. 2.minutterne kommer raskt denne omgangen også, først må Richard Hanisch finne benken, før Stenquist hos de gule gjestene må følge etter.

Straffekast blir det også flust av i denne kampen, men Elverum er ikke like sikre som før, det blir litt for mye straffebom også i denne kampen.

Kevin Gulliksen har lekt seg i Europa, og han får noen fine oppspill i kveldens kamp også, som alltid dyktig på kontringer, men fra vingen har han litt mer motstand enn vanlig fra en dreven Jurisic i Fyllingenmålet, fra andre enden derimot smeller det fra Stiven Thorsteinsson som setter sitt eneste mål for kvelden, men på vakkert vis, etter drøye kvartert spilt.

Derfra og ut jager Fyllingen, Elverums ledelse, men Elverum holder unna og lar ikke bergenserne få komme innpå igjen. Elverum har en jevn 2-4 måls ledelse, og selv om det blir mye juling og flust av forsøk på å komme til en utligning for Fyllingen holder ikke.
Nergaard stenger buret og Kevin Gulliksen har fått opp farten igjen, da hjelper det ikke at bergenserne og Matic prøver så godt de kan.

Selv med 2.minutter på Kevin Gulliksen klarer ikke Fyllingen å komme innpå igjen på tampen av kampen, Jonas Burud øker til 28-25 i undertall med 6 minutter igjen av kampen. Elverum legger opp sluttspurten, André Lindboe har ikke hatt dagen på straffene, men drar seg vakkert igjennom å setter 31-27, før Kevin Gulliksen nok engang viser hvorfor han har kommet til Elverum. Han løper inn 32-27 og med 40 sekunder igjen på klokka.

Fyllingen får sin siste redusering når Hvidsten setter 32-28 og dermed er kampen over og Elverum vinner bataljen mot de gulkledde fra Bergen.
En kamp som fort kunne blitt ende tightere om Fyllingen hadde fått utnytte Elverums noe sløsing med 100%sjanser, men med et knallsterkt forsvar og en Morten Nergaard i form kan Elverum sikre seier i seriens 3.runde.

Elverum får dermed en god flyt inn mot helgens EHF Champions League-kamp i Spania der Abanca Ademar Leon venter på bortebane, kommende lørdag.