Historie fredag: Dag Dølbakken – A_lagsdebut 1979: – – Elverum

Historie fredag: Dag Dølbakken – A_lagsdebut 1979: –

På`n igjen og ny historie fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena". Denne gangen forteller Dag Dølbakken sin historie:

En episode jeg husker godt var fra en kamp mot Sola i Elverumshallen på 80-tallet. Ene vingen deres ble taklet så hardt at han falt, og plutselig løsnet protesen han hadde på ene beinet og gled bortover golvet! Det gikk et gisp på tribunen, og vi spillerne fra Elverum ble naturligvis også forfjamset. Men han fikk med seg det kunstige beinet igjen og spilte videre, og han var en både kjapp og god ving. Etter kampen kom han inn i dusjen på ett bein, men da hadde han tatt av protesen fordi han pleide å gjøre det når han skulle dusje.

Ikke hver dag vi hører om slike hendelser m/ handicap i dagens toppidrett!

Dag kom inn i A-lagstroppen foran 1978/79-sesongen. Han fikk med seg 6 sesonger i 2. divisjon til og med 1984/85.

Det finnes noen spillere i Elverum som har spilt landskamper for Norge, men som ikke er med i den statistikken Norges Håndballforbund opererer med. En av dem er Dag Dølbakken som spilte to kamper på det norske juniorlandslaget mot Vest-Tyskland i 1980. Han forteller: «Dag Vidar Hanstad og jeg ble tatt ut til 2 kamper i Lûbeck, og jeg husker at vi spilte uavgjort i den ene og tapte den andre med ett mål. Jeg fikk landslagsnåla, men kampene var nok ikke offisielle nok til at de ble med i statistikken», sier han.

Så slipper vi oss løs og får med oss kampen mot Fyllingen på onsdag 27/09, samt CL-kampen i helga mot Abanca Ademar Leon i Spania.

Heia Elverum og god helg!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg