Nok en storkamp i sikte! – Elverum
Richard Hansich er klar for kamp!

Nok en storkamp i sikte!

Ny Champions League-kamp står for dør.

Etter to kamper uten poeng vender Michael Apelgrens mannskap nesen sydover, nærmere bestem Spania. Det er ikke en charterferie guttene skal på, de skal opp mot et av Spanias beste håndballag. Abanca Ademar Leon er helgas motstander i eventyret Champions League. Det spanske laget står med to poeng etter to kamper i årets sesong, og med det ligger de på en 4.plass før runde 3.

 

I første kampen ble slovenske RK Gorjene Velenje for sterke for spanjolene. Et knepet tap 23-22 var nok ikke helt hva de så for seg før runden. I kamp nummer to møtte de Sveitsiske Kadetten Schaffhausen. I den kampen var spanjolene på hjemmebane med hele 2500 tilskuere i ryggen. Denne kampen vant spanjolene knepent 29-28 mot det sterke sveitsiske laget som satte Elverum på plass med hele 36-30 i den første kampen i årets Champions League.

 

Elverum på sin side står med 0 poeng på sine to kamper. Tap mot Kadetten i runde 1 ble fulgt opp med tap i runde to mot danske Skjern. Elverum har i begge kampene vært gode offensivt, men slitt desto mer bakover. I begge kampene har Elverum sluppet inn over 30 mål, og da blir det som regel litt vanskeligere å vinne håndballkamper på et internasjonalt nivå.

 

For Ademar Leon er den store stjerna Juan Antonio Garcia Lorenzana. Den 40-årige venstre kantspilleren har nærmere 200 landskamper for Spania, og har blant annet vært med på å vinne Champions League med Barcelona. Han har i tillegg til dette satt hele 15 mål i årets sesong. En kantspiller med erfaring og ferdigheter som gjør han til en legende når han nå har kommet tilbake til sin hjemby for å avslutte håndballkarrieren i Ademar Leon.

 

På venstrebacken har spanjolene den spennende venstrebacken Alejandro Costoya Rodriguez. Spilleren som kun er 24 år har markert seg med hele 11 mål på to kamper for Ademar Leon, der sju av dem kom i seieren mot Kadetten. Viktig og god spiller som Elverum skal jobbe hardt med å få stoppe.

 

Utenom disse to markante spillerne er det en rekke gode håndballspillere i stallen. Laget er jevnt og godt, med ingen store svakheter. Elverum på sin side må legge opp en taktisk perfekt slagplan for å kunne ta poeng mot det gode spanske laget, som endte «stjal» plassen til Naturhouse La Rioja som Elverum spilte mot forrige sesong. Håndball er ikke statistikk, men i forrige sesong var ikke Elverum i nærheten av poeng mot La Rioja, så de aller fleste skjønner at det er en enormt vanskelig oppgave som møter de hvite heltene fra Hedmark.

 

Kampen vises på Viasat4 på lørdag. Avkast er 19:30, og vi går igjen for to poeng.

 

HEIA ELVERUM!