Knalltøff bortekamp mot Bodø – Elverum

Knalltøff bortekamp mot Bodø

Guttene reiser opp til Bodø for å kjempe om nye poeng.

Denne gangen skal guttene nok en gang inn til Gardermoen men i stedet for å vende snuta sørover så skal de denne gangen opp til Bodø i nord. Børge Lund og hans kjære Bodø håndballklubb(BHK) er verter i eliteseriens 4. runde.

 

I årets sesong står BHK med to poeng etter at de slo Nøtterøy med 6 mål i serieåpningen. Etter det har det gått litt tyngre. Hjemme i Bodø tapte de klart mot et godt Drammen, og i forrige runde gikk de på nok en smell. Den gangen var det nyopprykkede Sandnes som kjempet BHK ut av stilen og nordlendingene måtte ta den lange turen hjem, uten poeng.

 

Foran årets sesong har det vært en rekke utskiftninger i stallen til Bodø. Nøkkelspillerne Joakim Christensen, Binai Aziz og den lokale kapteinen Vetle Eck Aga er alle borte. Førstnevnte gikk ned en divisjon til Runar, mens de andre har gått til Sverige. Med tre så sentrale spillere borte er det litt uvisst hva BHK kan forvente i årets sesong.

 

Nye spillere har selvsagt kommet til. I målet har de danske Simon Sejr Jensen. Ung dansk målvakt som var på det danske U-landslaget før han tok turen til BHK. I sommer var han med å vinne medalje i U21-VM. Spennende spiller med en god rekkevidde og stort potensial.

 

Erstatteren til Eck Aga og Binai Aziz er den serbiske midtspilleren Djordje Djekic som kom fra Spartak Subotica foran årets sesong. Børge Lund uttalte før sesongen at dette var en kanonsignering, noe som det har vist seg å være. Djekic har 20 mål på årets tre første kamper i ligaen.

 

Bodøs beste spiller er den venstre kantspilleren Alexander Westby. Den tidligere Follospilleren er på sitt beste tett opp mot landslaget. Med fantastisk skuddrepertoar kan han gjøre livet skikkelig surt for Nergaard og Bakken Øien i målet til Elverum. En spiller Elverum må følge litt ekstra med på.

 

I tillegg til Westby har BHK en skikkelig fighter inne på linja. Endre Langaas klinker til uansett hvem han møter på. Trønderen som kom fra Strindheim for mange år siden er på mange måter symbolet på BHK. Med sin tilstedeværelse er han den som binder sammen forsvaret til Børge Lund. Med årene har også Langaas blitt en meget god angrepsspiller som er god i sperrene sine og god til å dytte ballen i mål.

 

Utenom dette har BHK en ung og spennende høyrekant i Preben Egeli, men unggutten fra Kristiansand trenger litt mer tid for å bli ordentlig stabil på dette nivået. På sitt beste er han en veldig god spiller, som Bodø har godt nytte av i kontraspillet.

 

 

For Elverum gjelder det virkelig å nullstille etter en fantastisk kamp borte i Spania. Michael Apelgren jobber nok ekstremt mye med akkurat dette. I utgangspunktet har Elverum et sterkere lag på papiret, men BHK er beryktet for sin gode hjemmebane og at de gjerne tar ut enda litt mer når de spiller hjemme.

 

Elverum kommet opp med en voldsom selvtillit etter en fin start på sesongen poengmessig, men spillemessig har de fortsatt en vei å gå. Fremover har Elverum vært fantastiske, men i forsvar har det svingt fra bra til det helt elendige.

 

Kampstart i morgen er 20:30 og du kan følge kampen på TV2 Sportskanalen og Elverumsradion

Vi går for seier! HEIA ELVERUM!