Elverum med to krevende poeng i Bodø! – Elverum

Elverum med to krevende poeng i Bodø!

Måtte kjempe for å sikre poengene mot Bodø!

Elverum kom til Bodø, med Champions League-seier mot spanske Ademar León i bagasjen, og fryktet for å bli overmodige mot et sultent Bodø-lag. Poengene i Bodø er skjelden utdelt i forkant, ei heller denne gangen tydet det på at noen av lagene skulle få et lett match.

Det er Bodø som starter med ballen i Bodø Spektrum og kan dermed sette kveldens første mål, men roter bort muligheten og et effektivt Elverum kan spille opp Magnus Fredriksen som setter Elverums første for kvelden. Bielenberg hos Bodø utligner, før Kevin Gulliksen varter opp med et lekkert innhop fra vingen og setter Elverums andre.

Deretter er Sejr Jensen våken i Bodø-målet og redder 3 baller fra Elverum, derimellom har André Lindboe pådratt seg to-minutter for det dommeren mener et en aktiv fot. Preben Egeli utligner for Bodø, og Ørsted jobber hardt i angrep. Det gir straffe, og den setter Richard Hanisch, før Egeli igjen er frampå med ny scoring. 3-3. Elverum med ny scoring ved Kevin Gulliksen også pådrar Elverum seg en klønete to-minutter ved å løpe gjennom midtsirkelen, og vips er det 4-4 når Sund setter inn sitt første for Bodø. Bielenberg har også varmet opp skuddarmen og setter 5-4, nå roter Elverum både fremover og bakover og det er Bodø som har overtatt styringa innledningsvis.

Gulliksen får sitt tredje mål for kvelden, kommer etter drøye 11 minutter av kampen, og Elverum utligner til 5-5.
Bodø går opp til 7-5 før Nikolaj Mehl får sitt første for kvelden, en dyktig Seir Jensen har gjort det krevende for Elverum innledningsvis i nord, og med 16 minutter spilt av 1.omgang er stillingen 8-6.

Magnus Fredriksen med vakkert ballslipp til Krag Ørsted etter 16:09, vipper den over bak hodet og Krag Ørsted setter den rett i goalen. Bodø henger i, men det gjør også Kevin Gulliksen med sitt 4 for kvelden. Det vipper mellom ett og to måls ledelse til Bodø. Elverum sliter litt med å stå imot bakover, og gjør det vanskelig for seg selv.

Etter en krevende midtperiode av 1.omgang utligner Elverum med Orri Jonsson som er oppe og setter kontring for Elverum. De svarte og hvite holder dermed ryggen til Bodø, men det tar ikke lang tid før det klabber seg litt igjen og Bodø er raskt oppe i 13-10, der Bodøs unggutter er de som setter målene for laget i blått. Michael Apelgren tar timeout etter 23:20. Det gir Elverum roen litt tilbake og tar de svarte og hvit opp til 13-12, før Bodø igjen får ferten på mål og avslutter omgangen med å sette straffe, 16-14 i det lagene går i garderoben.

Aleksander Børresen åpner målkontoen i 2.omgang og Elverum opp i 16-15, Bodø skyter rett på Morten Nergaard i påfølgende angrep og Elverums Magnus Fredriksen er på med en lang underarm og utligner til 16-16, Bodø scorer sitt første for omgangen, og vips er Fredriksen der igjen og utligner på nytt 17- 17  i det 3 minutter er spilt av 2.omgang.

Daniel Jakobsen er kun 16 år gammel, men har hittill herjet på banen for Bodø. Elverum sliter med å kontrollere Bodø, og gjør det alt for enkelt for nordlendingene å komme til gode muligheter. Nergaard har også våknet nå, og gir Lindboe en lekker kontringspasning, Elverum er endelig tilbake med utligning, tross for muligheten til å ta ledelsen tilbake i kampen, vil det seg ikke for Elverum med 10 spilte minutter av 2.omgang. Djekic setter nok en straffe for Bodø og de holder fortsatt unna. Med 15 minutter spilt er stillingen 21-22 i Bodø og Elverum har endelig gått opp i ledelsen igjen, en drålig brukt sjanse ender likevel opp hos Tine Poklar som dunder den inn fra vingen.

Poklar fortsetter å vise muskler, og Nergaard stenger buret, da snur kampen fort og Elverum har gått opp i ledensen 22-25 står det i Bodø når Mehl klinker inn  andre for kvelden i det klokka viser 50:51. Gulliksen er som alltid målfarlig, får en overraskende pasning fra Mehl, men er sikker som banken og setter sitt mål nummer 7 for kvelden.

5 minutter igjen av kampen når Daniel Jakobsen setter sitt sjette for kvelden og gir håp for Bodø med 25-27, men Elverum øker til 25-28, før Westby igjen reduserer for Bodø. Elverum roter i angrep, heldigvis for de svarte og hvite gjør Bodø det samme. Det blir en ny mulighet for Elverum til å øke ledelsen til tre mål, og 26-29 med nok en scoring fra Nikolaj Mehl, når Gulliksen deretter putter sitt 8 mål for kvelden er spikern så godt som i kista.
Bodø og Børge Lund tar timeout med 1 minutt og 47 sekunder igjen, i et lite håp om å kunne hente poeng på tampen, med det er for sent.
Elverum holder hodet «kaldt nok» og når Gulliksen sender en flyvepasning ut til Poklar som kan løpe rett igjennom låvedøra i Bodø-forsvaret er poengene sikret. Bodø kjempet og reduserer til 28-31 , det blir sluttresultatet i Bodø Spektrum.

Elverum slet sotre deler av kampen med å holde igjen for et ungt og målfarlig Bodø, og hadde samtidig tidvis problemer med å overliste Sejr Jensen i Bodø-målet, men det snur når et kvarter gjenstår og Elverum sikrer 2 poeng i nord, i nok en slitekamp i Eliteserien.
Elverum misbruker for mye sjanser, bommer på for mange straffer, men viser styrke med blant annet Poklar, Gulliksen og Mehl som tar styringa når kampen skal avgjøres.

1139

Mål Elverum: Kevin Gulliksen (8), Tine Poklar (5) André Lindboe (4), Nikolaj Mehl (4), Magnus Fredriksen (3), Kristian Krag Ørsted (2), Håkon Ekren (2), Thrainn Orri Jonsson (1), Aleksander Børresen (1), Richard Hanisch (1),

Mål Bodø:  Daniel Jakobsen (6), Bielenberg (4), Egeli (4), Djekic (4), Westby (4), Langaas (3), Rønningen (2), Sund (1)