Historie fredag:Tormod Steen – A-lagsdebut 1982: – Elverum

Historie fredag:Tormod Steen – A-lagsdebut 1982:

Vi drar fram minne til Tormod Steen denne gangen fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena":

Det var seriekamp i Elverumshallen i den første sesongen min, jeg husker ikke mot hvem, og Øyvind Bolstad dømte. Han var internasjonal dommer på høyt nivå. Jeg reddet først et langskudd midt forfra, strekspilleren fikk returen og jeg reddet også skuddet hans. Men Bolstad blåste og pekte på straffemerket. «Nei, ikke faen!!», skrek jeg. Bolstad så på meg, var helt rolig, og så sa han: «Hvis du lar meg fokusere på å dømme skal du fokusere på å ta straffa!» Jeg gjorde som Øyvind sa – og reddet! Senere har jeg prøvd – ikke minst som trener – å leve etter læresetningen om at en dommer aldri gjør om en avgjørelse. Så protest mot dommeravgjørelser er bortkastet bruk av energi!

Så sant, så sant Tormod! Vi har vel noen hver av oss vært oppe i nettopp slike «protestavgjørelser» som aktive…..og kanskje har noen noe å lære i så måte….?

Tormod Steen fikk med seg 6 sesonger på Elverums A-lag i perioden 1982/83 – 1988/89 med et opphold i 1986/87. Det ble 2. og 3. divisjonsspill disse sesongene. Det ble nedrykk til 3. div. i 1984/85 og tap i kvalik til 2. div året etter. Det var et ungt lag de to siste sesongene før Thorir Hergeirsson ble fristet og så potensialet i disse gutta i 1988/89-sesongen, sa ja og ble trener året etter. Resten er historie!

Tormod har også fartstid som keepertrener i mange sesonger i Storhamar håndball damer.

I det sivile er han næringslivsmann med egen bedrift, er daglig leder og innehaver av Idèhus Innlandet, Steen Eiendom AS og Steen Arena AS.

Med CL-seier borte mot Adamar Leon i Spania sist helg, så ser vi fram til med forventning CL-kampen i Terningen Arena søndag kl. 1700 mot Dinamo Bucuresti. Vel møtt og håp om «stinn brakke»!

God helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg