Kristian Krag Ørsted jubler for seier.

Fantastisk kamp mot Dinamo Bucuresti

Vi gjør en magisk kamp hjemme i Terningen Arena

Elverum-Dinamo Bucuresti. 40-32 (19-15

Det var en jevn start mellom to jevne lag i runde nummer 4 i Champions League. Nikolaj Mehl startet kampen friskt for Elverum med to mål før det var spilt sju minutter. Minuttet etter satte André Lindboe inn en 4-3 ledelse for de helhvite vertene.

Tine Poklar hadde noen skuddmiss i starten av kampen, men den slovenske bakspilleren fortsatte å prøve. I ankomst satte han inn Elverums 6. mål for kvelden etter et herlig gjennombrudd. Like etter økte Lindboe i en helkontra og rumenerne måtte legge det grønne timeout-kortet.

Etter 14 minutter så ledet Elverum 9-6. Kevin Gulliksen fikk muligheten i kontra etter at Morten Nergaard gjorde en veldig god redning. Like etter var Gulliksen igjen frempå. Denne gangen fikk han ballen etter en god overgang.

Elverum hadde en god mulighet til å reise ifra da de ledet med fire mål, men Richard Hanisch ble utvist etter en tøff duell. Rumenerne benyttet muligheten til å ta inn to mål i denne perioden. Etter 18.minutter var stillingen 10-9 til Elverum etter at Sandru satte enda en ball bak Nergaard.

Elverum fikk muligheten til å spille i overtall etter 22.minutter. Nikolaj Mehl som hadde startet kampen fantastisk for Elverum satte igjen en ball i målet til rumenerne. Med sin femte scoring for kvelden sørget han for at Elverum ledet 13-11. Like før gjestene ble fulltallige så økte Lindboe med et fint trickskudd fra kanten.

Like etter var det Dinamo Bucuresti som skulle forsøke seg i overtall, men i denne perioden var det Elverum som klarte å vinne 1-0, og med det ledet vertene 15-11 med bare 5 minutter igjen av omgangen.

De siste minuttene av omgangen er det et lite show av Håkon Ekren. Med tre fine scoringer er Hanstadgutten en av de viktigste årsakene til at Elverum ledet 19-15 til pause. Rumerne var meget skarpe fra linjeposisjonen den første omgangen, ved Mocanu.

Tine Poklar starter den 2.omgangen bedre enn hva han gjorde i den første. Med to scoringer på de første 6 minuttene sørget han for at Elverum holdt Dinamo Bucuresti på en grei avstand. Elverum klarte ikke å rykke ytterligere i fra, og mye av den fortjenesten hadde nevnte strekspiller Mocanu.

Elverum gikk opp i ledelse på hele 6 mål etter at Magnus Fredriksen ble fint spilt opp av en god Hanisch. Med høyt tempo så klarte ikke gjestene å holde følge med den temposterke bakspillerrekka til Michael Apelgren.

Elverum leverte til tider helt fantastisk håndball. I noen av angrepene spilte de svimle rumenere helt ut av hallen. Lindboe fikk æren av å sette inn 27-20 for Elverum etter 12:30 spilt av 2.omgangen. Målet kom etter noen fine trykkbevegelser av bakspillerne, som gjorde at kantspilleren fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Kaptein Morten Nergaard hadde en meget god kveld i målet for Elverum. Med en strafferedning med bare 12 minutter igjen, så var ganske mange av tilskuerne i hallen trygge på seier. Da Tine Poklar satte inn Elverums første scoring fra straffemerket, etter at Elverum hadde bommet tre ganger tidligere i kampen.

Thrainn Orri Jønsson sørget for at Elverum ledet med utrolige 9 mål etter 24 minutter, men de som trodde det var over ble vitne til at Richard Hanisch satte inn 36-26 med bare fem minutter igjen.

Prikken over i`en setter Richard Hanisch i mål. Makan til en underarm fra den svenske bakspilleren limer ballen opp i krysset med minuttet igjen. Litt slappere ble det bakover, men Elverum vant komfortabelt 40-32 etter at Håkon Ekren satte sin femte scoring i kampen.

For en fantastisk kamp! Nå er vi for alvor med i kampen om de først to øverste plassene.