Historie fredag: Kai Pettersen Mogen – A-lagsdebut 1982: – Elverum

Historie fredag: Kai Pettersen Mogen – A-lagsdebut 1982:

Denne uken blar vi igjen i boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og finner et minne fortalt av Kai Pettersen Mogen:

Mitt sterkeste minne er fra en bortekamp mot Alta. Jeg mener det var fra 1984, og det kom samer i full samedrakt på snøscootere til kampen. Sameknivene var også på plass! Det manglet ikke på saftige uttrykk fra tribunen,og en del spytting fra publikum ble det også. Men vi vant, og vi skrev autografer etter kampen! I etterkant fikk vi høre at det hadde vært et mord der oppe samme helg. En person fikk kappet av hodet, og hodet ble visstnok funnet på trappa til hotellet vi bodde! Det er en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme!

Elverum håndball og dramatikk på og utenfor banen er ikke av ny dato med andre ord!

Det ble 2. og 3. div.-spill på Kai i 5 sesonger i perioden 1982/83 – 1988/89. Elverum kom på en fin 2. plass 83/84-sesongen, en 5. plass året etter, men så ble det nedrykk til 3. div. i 84/85-sesongen med en sisteplass i serien. Dårlig frammøte på treningene og trenerskifte midt i sesongen var en del av årsaken. Men laget vant 3. div. 85/86-sesongen, men tapte kvalifiseringen mot Sandefjord. Etter ny sesong i 3. div., så vant de kvalifiseringen til 2. div. året etter og beholdt plassen i serien i sesongen 88/89.

Suksesskampen mot Bucuresti er nå historie og nå er det full fokus på kampene mot Nøtterøy i serien og toppkampen i Champions League gruppe C mot Gorenje Velenje på søndag. Herlighet så spennende!

Til slutt et lite kinesisk ordspråk: Vær ikke redd om det går langsomt fremover, vær bare redd for å stå på stedet hvil.

God helg alle sammen!

 

Skrevet av
Hein S. Ekeberg