RK Gorenje Velenje kommer på besøk. – Elverum

RK Gorenje Velenje kommer på besøk.

Nå smeller det i Champions League igjen!

Det er duket for tidenes kamp i Terningen Arena på søndag klokken 17:00. Da kommer det slovenske storlaget RK Gorenje Velenje på besøk. Etter to strålende kamper mot Ademar Leon og Dinamo Bucuresti er det knyttet store forventninger til denne kampen. Gorenje Velenje leder gruppe C foran runde fem med tre seire og et tap.

 

Slovenerne har slått lag som Skjern, Ademar Leon og Dinamo Bucuresti, og er dermed favoritter når de ankommer Terningen Arena. Luka Mitrovics tidligere klubb er en stor klubb som virkelig har imponert i årets sesong. Med god bredde og en del spillere som holder internasjonalt høyt nivå så har slovenerne slått godt i fra seg til nå. Spesielt Elverum er nødt til å vinne om de skal fortsatt henge på i kampen om avansement.

 

Etter forrige rundes bragd mot Bucuresti har guttene hatt en hjemmekamp mot Nøtterøy. Elverum vant med 13 mål i kamp der de som ikke har spilt så mye i år fikk muligheten. Det vil si at lagets nøkkelspillere har friske bein til kampen mot Gorenje Velenje. Så spørs det om hvile er det riktige eller om at man må spille kamper for å holde oppe intensiteten. Michael Apelgren råder i alle fall over en sterk og god tropp, der alle er skadefrie og klare for å ta nye skalper i det største selskapet.

 

 

Fra Gorenje Velenje kan man trekke frem hele laget, men disse tre er nøkkelspillere som Elverum må stoppe i helgens kamp:

 

Alem Tosic: Strekspilleren som har over 150 landskamper for Serbia er en viktig spiller for Gorenje Velenje. Med sin erfaring fra internasjonal håndball har han opparbeidet seg ferdigheter som alle lag må se litt ekstra opp for. Serberen slet med skader i starten av sesongen, men har 10 mål på de to siste kampene i årets Champions League.

 

 

Niko Medved: Toppscoreren for Gorenje Velenje i årets Champions League er den raske kantspilleren Niko Medved. Med hele 20 mål på sine fire første kamper har han for alvor funnet tilbake til formen han hadde i 2013/14(40 mål i Champions League). Kantspilleren er en viktig brikke for slovenerne i kampen om poeng i Terningen Arena.

 

Jan Grebenc: På den venstre bakspillerposisjonen har slovenerne Jan Grebenc. Den 25årige skytteren har på tross av sin relativt unge alder mesterskapsmedalje for sitt hjemland etter VM i Frankrike. I årets Champions League har han hele 16 mål for klubben som ligger på 2.plass i gruppe C. Grebenc er ny i Gorenje Velenje før denne sesongen og står med 11 landskamper for sitt hjemland.

 

 

For Elverum håper vi at disse tar tak, og hjelper oss til å ta nye poeng:

 

Kristian Krag Ørsted: Den høye strekspilleren på hele 210cm kom til Elverum foran denne sesongen fra danske Bjerringbro. Ørsted har funnet seg godt til rette og han viser at han holder god internasjonal klasse i sitt spill. Dansken er en viktig bidragsyter i forsvarsspillet, men har også laget fire mål så langt i årets Champions League.

 

Nikolaj Mehl: Dansken som er inne i sin fjerde sesong i den svart og hvite drakten er en av de viktigste spillerne i Elverums tropp. Etter fjorårets kjempesesong med 28 mål i Champions League, var det stor spenning rundt hva høyrebacken kan komme med i årets sesong. Etter en ålreit start så toppet det seg med 6 mål i forrige runde mot DInamo Bucuresti.

 

Richard Hanisch: En av årets nykommere for Elverum er den hardtskytende venstrebacken Richard Hanisch. Svensken som kom fra Kristianstad har tidligere spilt i den tyske bundesligaen. Lysluggen som har tatt Terningen Arena med storm har 14 mål i årets Champions League, og med det har han bare Lindboe og Gulliksen foran seg på listen.

 

Søndag får jakt være jakt. Da er Terningen Arena stedet. 17:00 smeller det!

 

HEIA ELVERUM!