Klart for en knalltøff bortekamp mot Haslum – Elverum

Klart for en knalltøff bortekamp mot Haslum

Vi reiser til Bærum for å kjempe om semifinalebilletten i cupen.

Det er igjen duket for kampen mellom erkefiende Haslum og Elverum. Denne gangen skal det spilles om semifinalebilletten i cupen, i Nadderud Arena. En arena som faktisk tok imot hele 1500 tilskuere i forrige oppgjør mot Bækkelaget.

 

I cupen så langt har Haslum slått ut Nordstrand, Skarphedin og Charlottenlund fra 1.divisjon. Elverum på sin side vant mot Herulf Moss borte, før de vant mot Halden i runden etter. Begge lagene var som kjent i cupfinalen i fjorårets sesong. Den gangen var det Haslum som trakk det lengste strået etter at de vendte kampen de siste 7-8 minuttene mot Elverum.

 

I årets seriespill har Haslum slitt litt mer enn forventet. Med kun fire poeng på fem kamper så kan men vel ikke si at Sten Stockfleth har fått tingene til å svinge i Bærum. De røde har riktignok hatt en del utfordringer med skader, og at det har vært store utskiftninger fra fjoråret. Det skal uansett sies at både tabellposisjon og tidligere meritter har veldig lite å si når to storlag som Haslum og Elverum skal kjempe om seieren.

 

Bærumslaget har to fantastiske kantspillere i Stian Breivik og Thomas Kristensen. Begge to er relativt unge spillere som har landskamper for Norge. Begge to er gode nok til å sette nok baller i nettet til at Haslum vinner kampen. I tillegg har de landslagskanten Magnus Søndenå i stallen, men han blir mest benyttet i en bakspillerrolle i laget til Stockfleth.

 

Haslum har også kanskje ligaens beste keeperpar. Med Håvard Åasheim og evigunge Trond Tjemsland i buret har de god forutsetninger til å lykkes godt i cupkampen, men da må forsvarsspillet til vertene opp.

 

I bakspillerrekka håper nok hele Taigaen på et herlig gjensyn med Erlend Mamelund. Mamelund som la opp før sesongen har allerede knytt på seg skoene i noen anledninger. For et trent øye ser han ikke like skarp ut på banen som han gjorde på sitt beste, men med sin erfaring og ro kan den rutinerte bakspilleren være akkurat det bæringer trenger i kampen om en semifinale.

 

Utenom nevnte Mamelund har de en god Anders Røe, Håvard Johannesen og ikke minst en fremadstormende Sander Andreassen. Andreassen hadde en meget god sesong for bæringene i fjor, og det er knyttet stor spenning rundt spilleren som tilbrakte barnehåndballårene på lag med Kevin Gulliksen.

 

Ofte kan man kanskje si at Elverum burde ta dette fordi de er i så god form med tre seiere i forrige uke, men det er en enorm oppgave som venter Apelgrens mannskap. Ikke nok med at de skal spille borte mot erkerival Haslum, men de mangler også superviktige Morten Nergaard i buret. I tillegg er Richard Hanisch usikker. Utenom dette er resten av stallen klar for dyst, så blir det spennende å se om de klarer å nullstille til den viktige kampen i Bærum.

 

Vi har gjort Nadderud Arena hvit før, bli med å gjør det igjen. Avkast er 20:30 og vi håper vi er gode nok for avansement. HEIA ELVERUM!.