Elverum løftes av høye publikumstall! – Elverum

Elverum løftes av høye publikumstall!

Publikum støtter opp om norsk håndball!

Eliteseriens først 5 runder er allerede spilt og en liten pekepin på publikumsoppmøtet er allerede klart. Det er ingen tvil, Elverumspublikummet er trofaste og publikums strømmer til arenaene over hele landet. Håndball er på veg opp og fram for alvor, og enda venter haugevis av kamper i Eliteserien denne sesongen.

Søndag er det allerede klart for det som kan være en slags «seriefinale» når serietoer Elverum, tar turen til serieleder Drammen. Det er stort håp om fulle tribuner, vi vet ihvertfall at Elverumsingene er klare for bidra til å lage trøkk og stemning i Drammenshallen søndag ettermiddag. En buss er fyllt opp, og av erfaring kommer Elverumsinger fra fjern og nær når Elverum spiller kamper på bortebane.

Møtet mellom Elverum og Drammen er ikke bare en klassikker, men også et oppgjør med lang historie. Det kommer til å smelle på banen, og det kommer til å dundre fra tribunen. En slik klassiker fortjener skikkelig liv og røre rundt kampen, slik mange av de andre kampene i Eliteserien allerede har fått denne sesongen.

Det er ganske fanstastisk å se at Håndballguttas og ikke minst er vi beskjedne nok til å påstå at Elverums egen presteasjon ute i Europa har skapt nye håndballfrelste som strømmer til hallene. Det er bra for håndballen som idrett, men også for håndballen som publikumsopplevelse. For hva er bedre enn full trøkk og herlig stemning når lagene entrer banen i kampen om poeng?

Vi håper å se publikumstallene fortsette å øke, slik blir vi alle bedre og slik løftes håndballen opp og frem både her hjemme og ut i Europa.

Eliteserien for menn har en økning på 24% så langt denne sesongen,  mens kvinnesiden øker med 18% sammenlignet med fjorsesongen.

Det er mange grunner til dette, nivået i Norge løfter seg i takt med landslags og klubbprestasjoner, profiler kommer hjem til Eliteserien og kampen om poengene er prisgitt et publikum i ryggen når.

Det er gledelig å se at Drammen har fått opp stemningen foran oppgjøret på søndag, med 72% publikumsøkning fra forrige sesong, kan det tyde på at det er god grunn til å glede seg til håndballfest i Drammenshallen i toppoppgjøret, om det er Hykkerud og Sørheim eller sportslig medgang som skyldes framgangen er vanskelig å si, men vi håper på full trøkk og at publikum fortsatt fortsetter å komme også dersom Elverum tar med begge poengen hjem fra søndagskampen.

Gledelig er det også å se mange andre lag ha en fin publikumsøkning, våre venner på Hamar har alltid støttet laget, men selv der er det 7% økning på Storhamars kamper hittil denne sesongen.

I Elverum har vi stolte tradisjoner med Norges Beste Publikum i Norges Håndballby, selv uten store nye profiler vet vi at det som betyr aller mest er opplevelsen i hallen og derfor gjør vi alt vi kan for å gi deg #NorgesTøffesteHåndballshow i Terningen Arena, gjennom gode arrangementer, aktiviteter, publikumsengasjement, servering og ikke minst fantastiske håndballopplevelser.

Med over 14.000 følgere på facebook og nærmere 5.000 på Instagram, møter vi også publikum utenfor banen med nyheter, informasjon og et innblikk i hvordan vi jobber. Vi håper flere henger seg på, vi lever og ånder for å gi deg nye opplevleser hver dag!

Vi gleder oss over at sterke publikumslag holder stand. Lag som Vipers, Kolstad, og Elverum kan vise til stabilt høye publikumstall. Andre sterke publikumslag som Byåsen og ØIF Arendal har denne sesongen faktisk klart å øke antall publikum med henholdsvis 26 % og 21 %!

Som Hein Barthold i Norsk Topphåndball sier:

«Flere får øynene opp for å se håndball i haller og arenaer. Det er spenning og dramatikk på høyt nivå og de som ser en håndballkamp kommer gjerne tilbake. Det er gøy å se at tradisjonelle publikumslag holder stand, og at flere melder seg på»

Oversikt:

Menn Snitt 2017/2018 % vs 2016/2017   Kvinner Snitt 2017/2018 % vs 2016/2017
Kolstad 1670 -1 % Byåsen 1681 26 %
Elverum 1452 0 % Vipers 1615 -5 %
ØIF Arendal 1368 21 % Molde* 1200 382 %
Bodø 1325 62 % Sola 1095 81 %
Haslum 1082 86 % Fredrikstad* 978 164 %
Drammen 747 72 % Storhamar 965 7 %
FyllingenBergen 711 13 % Larvik 829 20 %
Nøtterøy* 661 112 % Tertnes 596 -22 %
Sandnes* 490 70 % Gjerpen 574 -1 %
Bækkelaget 486 80 % Glassverket 516 -4 %
Falk Horten 466 24 % Oppsal 399 32 %
Halden 430 35 % Stabæk 124 -58 %
Eliteserien menn 888 24 % Eliteserien kvinner 881 18 %

Tall hentet fra NHF 17.oktober 2017 –

 

* – sammenliknet med forrige sesong i 1. divisjon

Vi sees til nye oppgjør i Terningen Arena og på bortebane gjennom hele 2017/2018 sesongen!