Toppkamp i Drammen – Elverum

Toppkamp i Drammen

Vi møter serielederen på bortebane.

En av sesongens tøffeste kamper venter Elverum denne helgen. Drammen som trenes av Kristian Kjelling har fått en virkelig oppsving denne sesongen. Klubben fra elvebyen skuffet i fjor med en 8.plass på tabellen og de røk ut i kvartfinalen av sluttspillet. Årets sesong virker mye mer lovende for DHK som topper eliteserien foran Elverum etter fem runder. Drammenserne har gjort rent bord, og står med 10 poeng så langt. I tillegg har de spilt seg frem til en semifinale i cupen.

 

Landslagsspillerne Gøran Sørheim og Joakim Hykkerud har kommet hjem fra utenlandsopphold og da fremstår DHK plutselig mye mer komplett enn hva de gjorde tidligere. Sørheim styrer så å si alt som skjer i DHK når de har ball. Lynkjapp i kontra og ankomsten, og han er også playmakeren i angrepsspillet til Kjellings lag. Joakim Hykkerud er en bauta i forsvaret, og han er i tillegg en svært effektiv målgjører i angrep.

 

For å toppe tabellen i Norge så trenger man mer enn to spillere. På venstreback spiller den tidligere landslagsspilleren Johannes Hippe. Nordstrandgutten er godt kjent i håndballnorge på grunn av sitt rappe skudd og sine gode finter. Hippe er en vinnerskalle som er en viktig bidragsyter for DHK.

 

På kantene har drammenserne evigunge Christian Spanne og Erik Alm. Spanne som er fra Haugesund kan ses på som en klubblegende i den blå drakta. Med rundt 10 sesonger med Drammenshallen som hjemmebane er den tidligere landslagsspilleren en av de mest rutinerte spillerne i Drammen. Aksel Horgen som også er høyrekant er dessverre for DHK ute med skade i denne kampen.

 

I tillegg til Hykkerud og Spanne har DHK enda en spiller fra den gyllene 86-årgangen. Mathias Kolstad Holm står bakerst for vertene i morgen. Den rutinerte målvakten har et skyhøyt toppnivå, men kan være litt varierende.

 

Den eneste svakheten til DHK er at de ikke har en ordentlig venstrehendt bakspiller, men så langt i årets sesong har det sett meget solid ut med Oskar Olafsson på den plassen. Olafsson har prestert så godt i en uvant høyreback-rolle at han har fått muligheten på det Islandske landslaget denne høsten.

 

Det er med andre ord en enorm oppgave som venter Elverum på søndag klokken 16:15. Elverum kommer fra et solid tap mot Haslum i cupen, der de regelrett ikke hadde noen som helst sjanse for avansement. Michael Apelgren råder over nesten en full spilletropp, med unntak av kapteinen Morten Nergaard. Målvakten har ende ikke fått orden på ryggen, men Elverum håper på han er klar etter landslagspausen. Inn for Morten kommer Emil Kehri, som da blir makker med Vegard Bakken Øien i denne kampen.

 

Elverum er nødt til å bli bedre kollektivt i angrepsspillet enn det de var sist, men selv om en dårlig prestasjon, så er nok gutta stinne av selvtillit etter en rekke gode kamper ute i Europa.

 

Avkast er 16:15 i Drammen.

 

HEIA ELVERUM!