Seier i Drammen og Serieledelse til Elverum! – Elverum

Seier i Drammen og Serieledelse til Elverum!

Elverum slet fra start, men giret opp og vant 36-34 borte i Drammen!

Elverum kom til Drammenshallen i jakten på serieledelsen, og det var spådd høyt tempo og full hall i Eliteseriens toppkamp. Med kaptein Morten Nergaard ute med skade og mange kamper i beina skulle Elverum slite for å ta poengene i Drammen.

Det er Drammen som kommer best igang, og leder 7-5 etter 1o minutter. Innledningsvis har Elverum pådratt seg et par tekniske feil og Drammen har spilt sylskarpt fremover med høyt tempo. Defensivt er Drammen litt ute å kjører, noe som gir Elverum en straffe, denne gangen er det Kristian Krag Ørsted som får gleden av å sette den for Elverum og ikke lenge etterpå får Drammensspiller Olafsson 2.minutter for sin håndtering av Tine Poklar.

Elverum utligner på 7-7, men så klabber det seg til igjen og Drammen er raskt oppe i 9-7, før Elverums vinger André Lindboe og Kevin Gulliksen varter opp med hver sin scoring og utligner til 9-9 etter 15.minutter. Drammen går opp til 10-9 etter at Vegard Bakken Øien har levert en glitrende redning, men skudd nummer to går inn. Drammen tar dermed timeout etter 16:29. Det har vært høyt tempoe fra begge lag, men det er Drammen som har fått best uttelling.

Vipps er Drammen oppe i 12-9, Elverum får ikke frem ballen og Drammen er ute og snapper, bedre blir det ikke av at Elverum ikke finner målet og 14-10 sier tavla i det 19 minutter er spilt. Drammen opp til 15-10 før Elverum får redusert til 15-11 ved Aleksander Børresen som raver høyest på linja.

I det Drammen og Gøran Sørheim går opp i 16-11 drar også Tine Poklar på seg en 2.minutter, i andre enden drar Magnus Fredriksen seg igjennom og skaffer straffe, igjen er Kristian Krag Ørsted på plass og setter sin andre, Elverum og Michael Apelgren tar timeout etter 23:04.

Krag Ørsted setter sitt femte mål for kvelden, sitt tredje for kvelden på straffe og 18-15 Elverum henger fortsatt med, men det klabber fortsatt for mye og Drammen er raskt oppe i 20-15, men Elverum er også i farta og straffe til Hanisch setter Krag Ørsted nok engang, før Poklar kommer med et raskt skudd, og Hanisch helt på tampen av omgangen setter omgangens siste scoring. Lagene går til pause på 21-19 til Drammen.

Emil Kheri Imsgard får sin Eliteseriedebut denne sesongen, tar over målvaktsjobben til Vegard Bakken Øien, som ikke helt fant takten i 1.omgang. Gøran Sørheim setter omgangens første scoring og setter opp til 22-19, før Poklar løper gjennom hele Drammen-forsvaret og dundrer inn Elverums første denne omgangen.

Emil med en herlig redning mot Hykkerud, som resulterer i rask ankomst av Elverum, Lindboe bommer, men Børresen er der på returen og setter 23-22.

Drammen får sin første straffe, og setter 25-23, Imsgard prøver så godt han kan, men Sørheim setter den.
Poklar og Gulliksen har funnet tonen, og et par vakre pasninger til Gulliksen har gitt 2 på rappen for Elverum, og Elverum er bare et mål bak etter 41:09 og Drammen tar timout.

Gulliksen har virkelig funnet formen tilbake og utligner til 28-28, Lindboe er også på plass på motsatt side og Elverum tar ledelsen 28-29 i Drammenshallen. Drammen utligner på straffe, og Krag Ørsted gjør en glimrende jobb på linja, setter 30-29 til Elverum i det 49 minutter er spilt.

Norges største låvedør i Drammensforsvaret utnyttes av Magnus Fredriksen som dundrer inn to-måls ledelse for Elverum 32-30 og Kjelling tar timout for Drammen.

Poklar snapper i forsvar løper opp, det klabber litt men til slutt sitter den, Elverum leder 33-30 med 8 minutter igjen, Elverum jobber steinhardt i forsvar og snapper ball på ball fra Drammen. De blå reduserer til 31-33 før Kevin Gulliksen igjen viser nydelige takter fra vingen og setter sitt 8 mål på 9 skudd.

Hykkerud bruker god plass på linja og får godt betalt, nok en straffe til Drammen, men den skal ikke inn sier EMIL KHERI IMSGARD! Nå er Drammen slitne og Elverum viser at de har utholdenheten inne, maler Drammen i senk de siste minuttene.
André Lindboe løper opp Spanne på en kontring og byr opp til dans plukka rett ut fra «Skal vi danse» til brede glis fra begge to. Jonas Burud setter 32-35 og Boilesen reduserer for Drammen, og så er det spikern i kista fra Elverum og André Lindboe med 33-36, før Boilesen pynter på resultatet. Det ender 34-36 i Drammen, Elverum slet fra start, men viste klasse i 2.omgang. Det betyr serieledelse for gutta i svart og hvitt!

Elverum måtte grave litt for å finne kreftene, men får det til å sitte i midten av 2.omgang. Emil Kheri Imsgard leverer og kjempekamp i mål og Kevin Gulliksen i vakkert samspill med Tine Poklar viser at Elverum hører til på toppen av tabellen. 7 mål av Krag Ørsted som viser seg fram som straffeekspert og utholdenhet som holder i 60 minutter der Drammen må melde pass etter 45.

Elverum tar dermed serieledelsen foran Drammen og leder dermed med 1.poeng.

Kampfakta:
Hall: Drammenshallen
Drammen – Elverum 34-36 (21-19)
Mål Elverum: Kevin Gulliksen (8), Tine Poklar (7), Kristian Krag Ørsted (7), André Lindboe (4), Aleksander Børresen (3), Jonas Burud (2), Magnus Fredriksen (2), Richard Hanisch (2), Nikolaj Mehl (1)

Toppscorer Drammen: Gøran Sørheim (11)