Ut på tur igjen for Elverum Håndball Herrer! – Elverum

Ut på tur igjen for Elverum Håndball Herrer!

Slovenia og RK Gorenje Velenje venter for Elverum.

Det blir mye reising for Elverumsgutta, både her hjemme, men ikke minst når turen går ut i Europa hvor Champions League-lagene venter på rekke og rad.

Fredag setter gutta nesen mot Slovenia og Velenje. Et par timer med buss til Gardermoen etter en morgenøkt med trening, før timer på fly venter for Elverumsgutta.

Det blir tilbakelagt mange mil i forbindelse med håndball for Elverum, i Eliteserien er de nærmeste lagene drøye 2 timers busstur unna. (Bækkelaget- Haslum), mens det i andre enden er Sandnes, Fyllingen og Bodø som krever flytur for gutta.

Nå går altså turen til Slovenia, der Elverumsgutta kan forvente seg en lang dag med reising. Der turen starter i Elverum i 12-tiden fredag, og de er på plass i Velenje nærmere midnatt. Derimellom en mellomlanding i Frankfurt og noen timer på buss til Velenje.
En halv dags reise venter altså for Elverum, som nok likevel er glade for å slippe å kjøre buss hele veien. Det ville tatt minst 24 timer i buss, med flere sjåfører på plass, 2169 kilometer skulle dermed vært tilbakelagt på fire hjul.

Velenje ligger Nord-Øst i Slovenia. En by med litt over 30.000 innbyggere, opprinnelig en liten handelsby, og senere også en gruveby. Elverum møter her RK Gorenje Velenje, hvitevareprodusenten Gorenje har sitt hovedkvarter i nettopp Velenje, så vet du også det.
Velenje er den femte største byen i Slovenia.

Mye reise påvirker selvfølgelig spillerne. Lange flyturer er ikke alltid avslappende, men Elverumsgutta begynner å bli reisevante og gjør det de kan for å få mest mulig ut av turen. Det er ikke bare håndball som står i fokus når Elverum er på reise. Gutta besøker mange land og for mange er det land man ikke vanligvis ville besøkt, det betyr at det blir tid til sightseeing og opplevelser tross tett program og vikitige kamper.

For Kristian Krag Ørsted er det enkelt og greit en ting som er viktig når gutta på på langtur:
– Å komme fortest mulig frem!

For Håkon Ekren er det en ting som er viktig: -Strøm på PC’en!

Elverums islending Thráinn Orri Jonsson snakket før han kom til klubben om det det skulle bli uvant å komme til Norge og Elverum, der resietiden var lang til seriekamper. Jonsson var vant med fra den islandske serien å ha motstanderne knappe kvarteret unna, og det var dermed skjelden behov for verken buss eller storstilt planlegging før bortekampene.
Nå mener islendingen at han begynner å bli vant til reisinga:
– «Jeg har måttet endre tankegangen litt, prøver å tenke minst mulig på all reisen. Stort sett har de turene vi har vært på til nå stort sett vært morsomme. Det mest slitsomme er all ventingen på flyplassene, men jeg har brukt tiden til å studere og se på film, så det har gått ganske fint likevel.
Jeg er veldig heldig som får lov til å være en del av dette laget, som får konkurrere i land jeg nok med stor sannsynlighet ikke hadde reist til, som Romania og Slovenia», sier Orri Jónsson.

Lørdag er det Gorenje Velenje som venter, vi krysser fingrene for at turen hjem også blir bra, med CL-poeng i bagasjen.

Kampen ser du Viasat 4 fra 19:15

I tillegg kan den høres på ElverumsRadioen gjennom vår reisevante Leif Tore Surén, som forøvrig også henger med på alle turene Elverum har rundt om i Europa og i Norge, godt bereist radiofantomet fra Sørskogbygda også;)