Elverum til Slovenia: Håper å overraske igjen! – Elverum

Elverum til Slovenia: Håper å overraske igjen!

Kan Elverum ta flere poeng fra Gorenje Velenje i CL?

Forrige kamp mot Sandnes ble en ren transportetappe etter at Vegard Bakken Øien og Kevin Gulliksen sørget for en imponerende 10-1 ledelse tidlig i kampen. Denne helgen blir det langt tøffere når guttene setter sine bein i Slovenia. Gorenje Velenje er verter for den 6. runden i EHF Champions League.

 

I forrige oppgjør mellom lagene var det vi, fra lille Elverum som tok det siste stikket og vant 29-28 etter at nevnte Bakken Øien hadde noen kjemperedninger på slutten av kampen. Elverum hadde hele 10 målscorer i den kampen, men det var Nikolaj Mehl som ble mestscorende med sine fem mål. For gjestene fra Slovenia var det også en høyrebakspiller som ble toppscorer. Nejc Cehte ble med sine 9 mål suveren toppscorer for Gorenje Velenje.

 

I Slovenia venter det Elverum ca 1000 tilskuere som er vant med at hjemmelaget vinner de fleste kamper. Med et lag bestående av en rekke landslagsspillere er også spillerne ofte sikre på seier på hjemmebane. Deres største stjerne er nok den karismatiske kantspilleren Matjaz Brumen, som er en stor helt i hjemlandet.

 

Elverum må også se opp for strekspilleren Alem Toskic. Serberen har masse internasjonal erfaring med både EM og VM for sitt hjemland, i tillegg har han spilt i store klubber som Vardar, Zagreb og Celje.

 

Gorenje Veljene sin toppscorer en den kjappe venstrekanten Niko Medved. Med sine 25 mål er han den mestscorende spilleren til helgens motstander. I Elverum i forrige runde satte han inn fem mål bak Elverums keepere. Elverum er nødt til å være gode fremover, sånn at de kan hindre at Medved scorer de enkle målene.

 

For Elverum er det vanskelig å si hva kampen mot Sandnes har av betydning. Det er veldig fint med en kamp der alle får spilt mye og de får igjen litt av samhandlingen etter en liten uke med landslagspause, men det er noe helt annet som venter nå. Selv om Elverum vant det forrige oppgjøret mot Velenje er det underdogs i denne kampen. Med sine 6 poeng så langt i år har de gjort et helt fantastisk gruppespill, men det er fortsatt ingen av spillerne som er fornøyde. Michael Apelgren vet at de har mulighet til å ta poeng, og den muligheten har han og resten av laget tenkt å ta.

 

Alle spillerne er med til Slovenia, men det er fortsatt litt usikkert om Morten Nergaard er spilleklar til denne kampen, som spilles lørdag klokken 19:30. Uansett har vi nok kvalitet til å overraske igjen.

 

Vi tror på to poeng!

 

HEIA ELVERUM!!