Historie fredag: Jan Frode Johansen – A-lagsdebut 1986: – Elverum

Historie fredag: Jan Frode Johansen – A-lagsdebut 1986:

Ny helg, nye muligheter og ny historie fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena". Denne gang minnet til Jan Frode Johansen:

Mine sterkeste minner fra tiden som Elverum-spiller handler om forberedelser og oppvarming til hjemmekamper i Elverumshallen: Romklangen i garderoben av testosteronfylte og høyrøstede «kom igjen gutter»-rop. Spenning som uttrykkes i lagkameraters gjenkjennende kroppsspråk. Lukten av terpentin. Synet av spillesugne Elverum-gutter i hvite og sorte drakter – alle på sin faste plass i garderoben. Samme gjenkjennende prosedyre. – aldri avvik.
Det absoluttet høydepunktet er når jeg er ferdig oppvarmet og sittende tøyer ut innenfor 6-meteren, mens Elverumshallens intime atmosfære fylles med forventningsfullt publikum. Hilsninger og oppmuntrende rop fra ihuga Elverum-tilhengere gir trygghet for lagets prestasjon – borte bra, men hjemme best! Det hele kulminerer i en total opplevelse som er vanskelig å finne på andre arenaer i livet.

Jan Frode fikk med seg 4 sesonger på A-laget: To sesonger i 3. divisjon og to sesonger i 2. divisjon i perioden 1985-89.

Ellers håper og tror vi på seier i dag (onsdag 1/11) mot Sandnes i serien, før det braker løs i november med 3 Champions League kamper og en toppkamp mot Arendal. Tøffe tak og nye muligheter til å imponere håndball-Europa!

Et norsk ordtak til slutt: Bedre blyg enn skamløs….

God helg alle sammen!

 

Skrevet av
Hein S. Ekeberg