Det ble for tungt i Slovenia – Elverum

Det ble for tungt i Slovenia

Elverum hang med i 1.omgang men RK Gorenje Velenje tok styringen i 2.omgang og vant 30-21.

Det er Velenje som starter med ballen i Slovenia, og Elverum stiller tydelig opp defensivt fra start og Vegard Bakken Øien i Elverumsmålet følger opp med redning i første angrep. Det betyr at Elverum kan sette kampens første mål, et flott innhopp fra André Lindboe og 1-0 til gutta fra Østerdalen.

Bakken Øien er der igjen, 100% på de to første skuddene. En kanonpasning fra Nikolaj Mehl ut til Kevin Gulliksen som omsetter den til 2-0 og Velenje tr ut keeperen for å spille 7 mot 6. Velenje setter sitt første for kvelden og reduserer til 1-2.

Velenje utligner, før Nikolaj Mehl legger en flott pass til Aleksander Børresen på strek, det er Elverum som hårfint fører an kampen fra start, godt defensivt spill, men Velenje klarer likevel å sno seg igjennom til 3-3, først Kristian Krag Ørsted setter kveldens første straffemål for Elverum.

Velenje kan gå opp i ledelsen etter 10 minutter, men Vegard Bakken Øien er på plass og i stedet er det Elverum som kan fortsette legge føringene for kampen, ny straffe til Fredriksen, men denne gangen bommer Ørsted,
og så er det Velenje som øker til 5-4.

Bakken Øien tar nytt vingskudd fra Velenje, Gulliksen er på raskt løp og spilles opp av Fredriksen og 6-6. Elverum har økt tempoet etter drøye kvarteret spilt i Red Hall. Det koker litt for Elverum, får det ikke til å klaffe fremover, mens Velenje har fått vist fram sine dyktige vingspillere på begge sider.

Burud og Hansich har kommet inn for Mehl og Poklar i det 20 minutter er spilt, Elverum henger fotsatt på slovenerne og reduserer til 9-8 etter scoring fra Krag Ørsted. Hanisch setter ballen i blokka, men den får en fin bue rett inn i målet til Velenje. Med 11-9 til Velenje tar de timeout i det klokka viser 23:39.

Elverum mister ballen og Velenje kommer på en 100% konting, men der er Bakken Øien med en glimrende redning! Velenje får 2.minutter for spark, og Vegard Bakken Øien fortsetter å redde. Elverum reduserer til 13-12 med nok et vakkert innhopp av André Lindboe. Michael Apelgren tar timout med 1 minutt igjen til pause.

Det blir 14-12 i det lagene går til pause.

2.omgang starter noe trått for Elverum etter 4 minutter er stilingen 17-14, før Velenje øker til 18-14, og 19-14, før Elverum får redusert til 19-15 ved Tine Poklar. Kommer knapt ned igjen i forsvar før det oppstår en merkelig situasjon i midten, Børresen og Poklar tar ut en Velenjespiller på gjennombrudd, den ser veldig grei ut, men dommeren velger å ta frem det frøde kortet og sender Poklar på tribunen.

Nå sliter Elverum og stillingen er 21-15 etter 8 minutter av 2.omgang, da tar Apelgren timeout for de svarte og hvite. Børresen får tak på ballen, fikser Elverum en ny straffe og en 2.minutter til Velenje. Ekren reduserer til 21-16.
Velenje får straffe, men nå er Bakken Øien på plass igjen, marginene er derimot ikke med Elverum andre vegen, hårfint i stanga. Ny Velenje-utvisning, men det hjelper lite når Burud får en 2-minutter i andre enden, sekunder senere, og Velenje går opp til 22-16.

Velenje har fått kampen dit de vill ha den, opparbeidet seg en komfortabel ledelse på 6 mål, og hatt dommeren litt i sin favør. Elverum klarer ikke å komme seg igjennom Velenje-forvaret, da blir det tungt og ta igjen slovenerne. Det koker litt for mye i hodet på de svarte og hvite nå, også Bakken Øien har slitt i 2.omgang og byttes ut med Emil Kheri Imsgard i det 18 minutter er spil.

Hanisch kommer seg igjennom og reduserer til 25-18 med drøye 10 minutter igjen, men det blir tungt å hente 7 mål når Elverum får en ny 2.minutter. Fredriksen reduserer like etterpå til 25-19, men Velenje er raskt tilbake med vingskudd og igjen oppe til 26-19 i det Elverum tar sin siste timeout.

Det så lyst ut etter 1 .omgang, men Velenje får full kontroll på kampen i 2.omgang, Elverum evner ikke å levere begge veier samtidig, marginene er ikke med de svarte og hvite og de får ikke satt det tempoet i kampen som de ønsker, og det blir for mye tekniske feil, da blir det vanskelig på bortebane i Slovenia.
Det blir 9 måls tap i Slovenia, det er bare å riste av seg denne kampen, allerede onsdag er det ny kamp i EHF Champions League når Kadetten Schaffhausen kommer til Terningen Arena!
Da trenger Elverum all hjelp de kan få for å henge med i toppen!

Kampfakta:
RK Gorenje Velenje – Elverum 30-21 (16-14)
Red Hall, Slovenia.

Mål Elverum: Richard Hanisch (4), Kevin Gulliksen (3), André Lindboe (3), Tine Poklar(2), Kristian Krag Ørsted(2), Thrainn Orri Jonsson (2),Magnus Fredriksen(2), Nikolaj Mehl (1), Håkon Ekren (1), Aleksander Børresen (1).

Toppscorer Velenje: Rok Ovnicek (7)