Slik er ståa etter 3 tidligere møter mot sveitserne – Elverum

Slik er ståa etter 3 tidligere møter mot sveitserne

Møter Kadetten Schaffhausen for 4 gang på 3 sesonger.

Onsdag tar Elverum imot Kadetten Schaffhausen til Velux EHF Champions League-kamp i Terningen Arena. Det er andre gang sveitserne besøker Norges Håndballby, og fjerde gang lagene møtes i Champions League. Vi skal ta en liten kikk på møtene mellom de to lagene før onsdagens oppgjør.

Først og fremst er onsdagens oppgjør kjempeviktig i kampen om å henge med i toppen og utfordre Skjern og Velenje om avansement fra gruppespillet. Både Elverum og Kadetten Schaffhausen står foran denne 7.runden med 6 poeng, og laget som vinner onsdag kveld er for alvor med i gruppetoppen.

Elverum og Kadetten Schaffhausen har møtt hverandre 3 ganger tidligere, 2 ganger i Sveits og en gang i Teringen Arena. Slik har de oppgjørene gått:

Kadetten Schaffhausen – Elverum Håndball Herrer
1.runde i  EHF Champions League 2015
Resultat: 30-31 (15-16)

Elverum kom til Sveits for å spille sin første kamp i EHF Champions League noensinne, mot sveitsiske Kadetten var de underdogs på alle måter, helt uten CL-erfaring, uten økonomiske muskeler og uten de helt store håndballstjernene, men Elverum skulle havne på alles lepper denne kvelden.

Kampen startet rolig, og Elverum hang godt med fra start, men Kadetten dro til og skaffet seg en 3-måls ledelse lengre ut i omgangen. Gabor Csaszar var der han skulle være og puttet jevnlig, før villdyret i svart og hvitt våknet.
Elverum hentet inn sveitsernes ledelse, og gikk forbi til pause sto det 15-16 og hjemme i Elverum sto jubelen i taket, men kunne det da vare i 30 minutter til?

Elverum gikk nådeløst til verks etter hvilen, det var tydelig at de svarte og hvite hadde fått blod på tann og var i overraskelsesmodus denne kvelden.  Det var plutselig Elverum som første kampen og hadde en jevn ledelse på 2-3 mål, Morten Nergaard stengte bakover og et kollektivt Elverums visste å utnytte et Kadetten som så ut til å ha undervurdert laget fra de dype Østerdalsskoger.

Kadetten måtte legge seg i selen, og hele Elverum satt med hjertet i halsen når sveitserne utlignet på 30-30, med 20 sekunder igjen på klokka. Kunne det da være mulig at det raknet nå? Kunne det da egentlig være mulig å ta 2 poeng, i sin første CL-kamp noensinne, og på bortebane?
Luka Mitrovic får ballen, en luke åpenbarer seg i Kadetten forsvaret, Mitrovic lukker øynene og banker inn 30-31 i Sveits, håndball-Norge koker, Viasat-kommentatorene er på veg ut av TV’en, Elverumsspillerne er ellevlle på parketten,  og her hjemme i Elverum kom det nok en og annen tåre i øyekroken, en vill håndballkveld ender med Elverumsseier på best tenkelig måte. Elverum sikrer sine første CL-poeng noensinne. Det må nesten ses for å forstås!

Dessverre uten kommentatorer, men len deg tilbake og nyt:

Elverum Håndball Herrer – Kadetten Schaffhausen
7.runde i EHF Champions League 2015
Resultat: 27-28 (11-15)

I Elverums andre møte med sveitserne skulle det bli nok et tight oppgjør. Denne gangen var Kadetten Schaffhausen og Christoffer Brännberger på besøk i Terningen Arena og skulle revasjere tapet fra CL-sesongens første kamp i Sveits.

Det var Kadetten som satte standarden for oppgjøret denne kvelden og hadde tydelig bestemt seg for at noe annet enn seier var uaktuelt, med en 4-måls ledelse til pause, så det ut til at Elverum skulle få slite, men friskt i minne var kampen i Sveits der Elverum hentet inn 3 mål på kort tid og tok ledelsen. Kunne Elverum hevde seg igjen mot de oransj-kledde?

Sveitserne så ikke ut til å ta det med ro fra starten av 2.omgang, og fortsatte å male på. En prat i pausen hadde tydeligvis også gjort sitt, for selv om ikke Elverum kom rett ut i 100%, tok de stadig innpå Kadetten og utlignet til 27-27 når kampen gikk inn i det siste spilleminuttet, spenningen steg og publikum sto på tå i Terningen, kunne det da ende med seier med så knappe marginer denne gangen også?

Brännberger går i bakken, dommeren mener han blir tatt i overkant hardt av Lars Nordberg som pent må sette seg på benken, Elverum spiller i undertall det siste minuttet. Sveitserne får det som de vil, tar ledelsen med 10 sekunder igjen av kampen og denne gangen er det Kadetten Schaffhausen som knepent tar begge poengene foran 1500 tilskuere i Terningen Arena, Elverum svært nære men Brännberger og Co ville ha balanse i regnskapet.

Se kampen i reprise her:

1.runde i EHF Champions League
Resultat: 36-30 (17-15)

Det har gått 2 år siden lagene møttes i CL-sist. Elverum skal nok engang starte Champions League på bortebane i Sveits slik som for 2 sesonger siden. Elverum kommer nok en gang til Sveits som underdogs, Kadetten var forrige sesong oppe å spilte mot de største gutta i Gruppe A, men Elverum har blitt erfaringene rikere nå som de er inne i sin 3.CL-sesong.

Kadetten tar ledelsen i kampen med første scoring, men så er det Elverum som tar over føringen de første 10 minuttene av kampen, før Kadetten får utlignet til 5-5. Elverum rykket ifra igjen til 9-11 på bortebane, godt anført av Elverums CL-debutanter Magnus Fredrisken og Kevin Gulliksen.
Men så får Kadetten og Norouzinezhad Gharehlou fart på sakene, snur kampen totalt og plutslig er der sveitserne som er oppe i ledelsen.

Etter pausen begynte de oransjekledde hardkjøret, og når Elverum ikke fikk det til å stemme kunne sveitserne øke ledelsen og kontrollere kampen. Ingen vakker kamp fra Brännberger og Co heller, men de klarer å holde roen noe bedre når Elverum gir bort sjansene, når sveitsernes keeper også vet å stoppe det han må bakerst hjelper det lite at Kevin Gulliksen øper som en helt og gir alt for å sikre seg ballen. En tung dag på jobben defensivt gjorde det vanskelig å snu for Elverum som taper 36-30 i Sveits.
Kevin Gulliksens innsats gir han plass på rundens lag i Velux EHF Champions League i sin første CL, en stor bragd til tross for tapet.

Et ganske nytt Elverumslag, fikk seg en liten støkk i sesongens første CL-kamp, men har reist seg veldig godt i ettertid og slått både Ademar Leon borte, samt Dinamo Bucuresti og Gorenje Velenje på hjemmebane.

Sveitserne på sin side har slått Gorenje Velenje og Skjern på hjemmebane, etter møtet med Elverum. Det er altså ikke blitt noen borteseiere for Kadetten så langt i CL-sesongen.

Etter 3 oppgjør så langt foran onsdagens kamp er det veldig vanskelig skille lagene nevneverdig. Første sesong, var lagene veldig like og vant begge hvert sitt oppgjør med ett mål. Denne sesongen har Kadetten en lite overtak med 6 måls seier i første kamp, men det er ingenting i vegen for at også Elverum kan slå hardt tilbake.
Fellesnevneren for alle de 3 kampene mellom lagene så langt er at den som leder til pause til slutt har gått av med seieren. Så det kan tyde på at Elverum trenger hard jobb også fra tribunen fra første minutt.

Vi er klare for å følge det fjerde oppgjøret mellom lagene!
Det er bare å sikre seg billett og bli med på Champions League-eventyret!
Onsdag 8.november kl: 19:00 braker det løs!