Fantastisk innsats av alle i hallen sørget for to poeng! – Elverum

Fantastisk innsats av alle i hallen sørget for to poeng!

Nok en seier i Champions League.

Elverum-Kadetten Schaffhausen 26-22(12-9)

For en by, for et publikum, for en arena og ikke minst for et LAG. I dag kan alle være stolte over jobben som gjøres fra alle som deltok i den sensasjonelle seieren over Kadetten. Vi tar vår fjerde seier over et Kadetten som har over tre ganger så stort budsjett som oss, og drømmen om avansement lever i beste velgående.

Kampen startet mellom to jevne lag som begge følte litt på hverandre innledningsvis. Anført av en strålende Morten Nergaard var Elverum og et godt forsvar så tok Elverum kommandoen etter ca 10 minutter. Selv om resultatet på tavla var jevnt, hadde Elverum en helt annen glød enn gjestene fra Sveits. Spesielt i ankomstfasen var Elverum gode. Hver gang etter at Kadetten hadde gjort mål eller feil fremover stormet 6 hvite menn i angrep, men målet som sikte.

De gangene de lykkes i ankomsten slet de litt mer i det etablerte angrepet, men med et forsvar- og keeperspill i verdensklasse kunne Elverum gå til pause med en ledelse på 12-9. Da hadde også Håkon Ekren tatt tak i kampen med en del viktige scoringer. I tillegg hadde André Lindboe vært strålende på venstrekanten til Elverum, med blant annet en fantastisk flyger og sikre straffescoringer. Larvikmannen var i godt gammelt slag denne kvelden.

Kaptein Morten Nergaard endte for øvrig med en redningsprosent på 57 de første 30 minuttene. Det sier alt om hvilken forrykende omgang målvakten leverte mellom Elverum-stengene.

Den 2.omgangen ble rene paradeomgangen for vertene. André Lindboe fortsatte med å sette ballen i mål. Den lynkjappe kantspilleren satte inn Elverums tre første mål i omgangen. Faktisk brukte han bare seks minutter på å doble det antallet. Og med seks mål på like mange sjanser, og 100 prosent uttelling fra sju meter, var det en Lindboe i praktslag som viste seg fram foran rekordpublikummet, som var hele 2410 tilskuere Terningen Arena.

Og i forsvaret viste Jonas Burud at han virkelig har tatt store steg. Gang på gang var en klipper i duellspillet defensivt. Men han var på ingen måte alene om det. Spesielt Poklar, Ørsted og Børresen var virkelig gode på egen banehalvdel for Elverum. Ørsted viste en glød som gjør at hele hallen blir enda mer giret.

Elverum gikk raskt opp i en ledelse på hele seks mål, og da så ikke gjestens trener Peter Kukucka ingen annen utvei enn å ta en timeout. Timeouten ga ikke responsen de oransjekledde hadde håpet på. Elverum fortsatte å male gjestene i stykker, og ledet på det meste med hele sju mål.

Selv om det virket som om Elverum hadde stål kontroll så sluttet de litt å spille håndball de 7-8 siste minuttene. Da ble også de siste minuttene unødvendig spennende. Andrija Pendic fikk sette inn tre raske scoringer på rad – og sveitserne gikk fra å ligge bak med sju, til å komme så nær som tre mål bak på stillingen 23-20 etter med fem og et halvt minutt igjen å spille.

Men heldigvis så rotet sveitserne bort noen enkle baller og Elverum klarte å sette nok en ball bak gjestenes keeper sånn at kampen endte 26-22 til hjemmelaget.

Toppscorer Elverum: André Lindboe 8 mål.

Toppscorer Kadetten: Gabor Csaszar 4 mål.

TUSEN TAKK FOR STØTTEN FRA PUBLIKUM I DAG!!! Sammen er det vi mot verden!