Storkamp i Terningen Arena – Elverum

Storkamp i Terningen Arena

19:00 blåses kampen i gang i Terningen Arena.

Full hall og et Elverum som kommer til å kjempe som sultne løver er det som venter Kadetten i det de setter sine bein i Terningen Arena i dag. Begge lag tapte i forrige runde, og begge lager nødt til å vinne dagens kamp for å henge med i kampen om avansement i årets Champions League.

 

Elverum kom fra en skuffende kamp i Slovenia der de tapte med hele ni mål mot Gorenje Velenje. Kadetten var i Danmark og spilte mot Skjern. Bjarte Myrhol og hans lagkamerater satte virkelig på plass de sveitsiske stjernene. Kadetten dro direkte etter kampen til Norge for å begynne forberedelsene til kampen mot Elverum. Elverum på sin side har fått noen dager hjemme.

 

I kampen mellom lagene sist vant sveitserne med hele seks mål, men det var også den første kampen i gruppespillet. Dagens Elverumslag er mye mer samspilt enn det var den gangen, og mange av spillerne har tatt store steg den siste tiden.

 

Av profiler i morgen har vi valgt å trekke frem følgende:

 

Tre profiler Kadetten Schaffhausen:

 

Gabor Csaszar: Sveitserens mest profilerte spiller er den ungarske midtbacken Gabor Csaszar. 33-åringen er toppscorer med 29 mål i årets sesong av Champions league for gjestene, og han gjorde fem mål i den første kampen mellom lagene. Midtbacken som tidligere har spilt for storklubbene Paris og Veszprém er en verdensklassespiller som også har over 230 landskamper for sitt hjemland, Ungarn.

 

Ivan Stevanovic: Målvakten som for første gang i sitt liv spiller klubbhåndball utenfor sitt hjemland Kroatia. Stevanovic var en årrekke målvakt for storklubben HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb, men byttet til Kadetten Schaffhausen før denne sesongen, og ble med en gang den viktigste målvakten for sveitserne. Som førstevalget på Kroatias landslag er det en meget dyktig målvakt som kommer til Terningen Arena.

 

Christoffer Brännberger: Den svenske linjespilleren med en fortid i Haslum, var linket til Elverum i pressen før denne sesongen, men valgte da å bli i Kadetten Schaffhausen. I årets sesong har lysluggen som er kjent for spille med hjertet utenpå drakten gjort sju mål. Forrige gang han besøkte Terningen Arena gjorde han fem mål, og var med det en av de viktigste bidragsyterne til at sveitseren den gangen vant 28-27.

 

 

Tre profiler Elverum:

 

Kevin Gulliksen: Oslogutten som tok turen til Elverum fra Bækkelaget før årets sesong ble en hit umiddelbart. Som toppscorer og banens beste spiller i forrige oppgjør mellom lagene så har nok gjestene lagt en plan på hvordan de skal stoppe den lynraske kantspilleren. Gulliksen har gjort 26 mål i årets Champions League og er med det toppscorer for Elverum.

 

Håkon Ekren: Med fem mål mot det rumenske laget Dinamo Bucuresti så viste Håkon Ekren at han for alvor er å regne med i det som regnes som verdens beste klubbturnering. Hanstadgutten har under Michael Apelgren utviklet seg i takt med hvordan klubben har vokst de siste årene. Ekren er uredd og kjent for sine gode gjennombrudd.

 

Vegard Øien: en av de store heltene i den uvirkelige seieren mot Gorenje Veljene i forrige runde av Champions League. Med mange viktige redninger på slutten av kampen og en dobbeltredning som ble kåret til en av rundens beste redninger, fikk han sitt internasjonale gjennombrudd.

 

 

Avkast er 19:00. Hallen er snart full og vi er klare for å kjempe til oss to viktige poeng.