Historie fredag: Lars Dølbakken – A-lagsdebut 1986: – Elverum

Historie fredag: Lars Dølbakken – A-lagsdebut 1986:

Vi er inne i en hektisk håndballperiode med mange kamper i serie og CL-sammenheng. Vi tar oss likevel tid til et tilbakeblikk på minner fra Elverum-håndballens historie. Vi sakser ukens minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og lar Lars Dølbakken fortelle:

Det bla mange fantastiske øyeblikk med håndball i Elverum. Et spesielt minne er en treningskamp mot Kolbotn, som var ett av de beste lagene i Hovedserien, mens vi spilte på tredje nivå. Vi hadde Roar Nyberget som trener og vant med 15 mål! Etter en slik «grusing» av hovedserielaget regnet vi med opprykk, men tapte kvalifiseringen klart!
Opprykket med Thorir i 1992, der vi ble møtt med politieskorte på vei hjem fra Bergen, samt første kamp i toppdivisjonen etter det opprykket med fullsatt Elverumshall, var også stort.
Ellers en spesiell takk til alle som bidro med stor dugnadsånd alle årene jeg spilte. Som spiller var det ikke alltid lett å se hvor viktig jobb de gjorde. Vi tok det nok som en selvfølge i litt for stor grad, dessverre!

Lars fikk med seg 8 sesonger på A-laget i Elverum. Tre sesonger i 3. divisjon, 4 sesonger i 2. divisjon og en sesong i Eliteserien (1992/93). Han hadde også en sesong i Fredensborg/Ski i 1989/90, men kom tilbake til Elverum sesongen etter.

I dag er dugnadsånden enda større og det blir lagt merke til, både nasjonalt og internasjonalt gjennom serie- og Champions Leaguespill i Terningen Arena. Fantastisk moro med så mange positive tilbakemeldinger på den dugnadsjobben som blir gjort!

Til slutt en liten påminnelse fra en ukjent poet: Du elsker ikke en mann fordi han er pen, han blir pen fordi du elsker han.

God helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg