Velux EHF Champions League gruppe C: Umulig å forutse! – Elverum

Velux EHF Champions League gruppe C: Umulig å forutse!

En ellevill innspurt venter i CL-gruppe C!

Nok en runde er over i Velux EHF Champions League, og nok engang har overraskelsene nærmest stått i kø. Runde 7 ble altså ikke stort annerledes enn de seks foregående.

Det er fortsatt tett i toppen og kampen om avansement er lagt ifra avgjort, knapt bookmakerne tørr å sette penger på Gruppe C i Champions Leauge, den er så uforutsigbar at ingenting er gitt før kampene er over.

Den ene skrellen har overgått den andre, og midt oppi det hele finner vi Elverum Håndball Herrer som fortsatt henger med for fullt i kampen om avansement fra gruppespillet. Allerede nå har Elverum tangert sin poengrekord i Champions League, og det med 3 runder igjen.

Foran CL-sesongen var RK Gorenje Velenje og Skjern lagene som  på papiret skulle ta seg videre fra gruppespillet, men det ene overraskende resultatet etter det andre har gjort gruppe C til den mest åpne gruppa i Champions League denne sesongen, per nå er det kun Dinamo Bucuresti som har mistet muligheten for å gå videre fra gruppa med sine 2 poeng.

Elverum var på mange måter nødt til å seire mot Kadetten Schaffhausen i Terningen Arena onsdag denne uka, og skuffet ikke med 2410 elleville tilskuere i ryggen.
«Det var umulig å tape denne kampen med den dytten vi fikk i ryggen av publikum i dag«, sa Michael Apelgren etter kampen.
Det var på mange måter 6 mot 7 allerede før Apelgren plukket ut Morten Nergaard for å forsterke angrepet, den 8.spiller viste seg nok engang fram som en av de avgjørende faktorene. Kollektive Elverum består ikke bare av et sterkt samspillt lag på banen, men også av en tilskuerskare som står #SAMMENFORELVERUM i tykt og tynt.
Når du møter Elverum på hjemmebane møter du ikke bare 7 mann på banen i svart og hvitt, du møter en hel håndballby, der hver eneste sjel har en lidenskap for det som skjer på banen.

Kadetten Schaffhausen fikk merke det, Elverum henger med i toppen med 8 poeng, etter 26-22 seier mot sveitserne, og skal nå opp mot gruppleder Skjern i Danmark i neste kamp.
Skjern på sin side er det eneste laget i gruppa som nesten har sikret avansement, men de har også 3 kamper igjen og har ikke gått feilfrie gjennom CL-sesongen så langt de heller, ikke minst skal de ta imot et sultent Elverum og vi vet jo at i denne gruppe kan alt skje. Spesielt med tanke på at Elverum så klart har med seg 100 -150 svarte og hvite på tribunen i Danmark kommende helg.

En annen overraskelse fra Gruppe C i 7.runde var Ademar Leon seieren over RK Gorenje Velenje. Slovenerne fikk virkelig møte motstand i Spania og tapte 28-24. Det gjør altså at 3 lag nå ligger på 8 poeng etter 7 runder, Gorenje Velenje fikk ikke avstand ned til Elverum slik de ønsket, samtidig meldte Ademar Leon seg på i kampen om avansement, det er virkelig litt av en kokos-gruppe.

Tabellen etter 7.runder ser slik ut:
1.Skjern – 10 poeng (225-181)
2.Gorenje Velenje – 8 poeng (191 -186)
2.Elverum Håndball Herrer – 8 poeng (190 -191)
2.Ademar Leon – 8 poeng (203-206)
5.Kadetten Schaffhausen – 6 poeng (192 -198)
6. Dinamo Bucresti – 2 poeng (191 -230)

Resultater:
Elverum – Kadetten Schaffhausen 26-22
Dinamo Bucuresti – Skjern 23-36
Ademar Leon – RK Gorenje Velenje 28-24

Det er duket for en innspurt fyllt med nerver og med stor sannsynslighet er det fortsatt grunn til å tro at det kommer en eller flere skreller også de neste 3 rundene.

Slik spilles runde 8 i Velux EHF Champions League:

Torsdag 16.november 19:00
RK Gorenje Velenje – Dinamo Bucuresti

Torsdag 16.november 20:15
Kadetten Schaffhausen – Ademar Leon

Søndag 19.november 16:50 (Fra 16:35 på Viasat 4)
Skjern Handbold – Elverum Håndball Herrer

 

Det er eventyrlig åpent, selv mer kun 3 runder igjen! Hver runde lever sitt eget liv, det er bare å sikre seg billett til Elverums hjemmekamp mot Ademar Leon 3.desember.