Enorm interesse for Elverum Håndball – Elverum

Enorm interesse for Elverum Håndball

En vanvittig respons på hardt arbeid!

Det er bare å konstatere at interessen rundt Elverum Håndball og det vi driver med aldri tidligere har vært så høy. Oktober satte nye rekorder på rekke og rad.

Med seks TV-kamper, en kokende Terningen Arena der vi nå er oppe i et publikumssnitt på drøye 2100 i Champions League etter fire spilte kamper, 110 supportere som følger oss kommende helg i Skjern og 50 helgen etter i Bucuresti, da skjønner vi alle at det koker på alle fronter. Legg til at vi i forrige uke for tredje året på rad arrangerte byens største næringslivsseminar Opp og Fram.

At fremgangen spillerne leverer på banen endelig når kraftfullt ut nasjonalt er meget gledende etter så mange år med varemerkebygging og store sportslige resultater. Det er et helt annet fokus fra store mediekanaler som TV2, VG, Viasat og NRK.
Tar vi for eksempel perioden juli-oktober i 2016 og sammenligner med samme periode i 2017 , ser du at vi har fin økning i TV-tid med hele 49% eller sagt på en annen måte fra 16 – 24 timer.
Tar du aviser og større nettsider har vi hele 6100 oppslag i perioden. Store tall som gir mange muligheter og som viser at håndball som sport vokser seg sterkere og sterkere i Norge.

Når vi kommer til publikumstall ser vi at vi har økning på flere områder, på de to siste hjemmekampene i Champions League har vi satt publikumsrekord begge gangene. Først hadde vi 2270 mot Gorenje Velenje og sist var vi 90 tilskuer i fra utsolgt da vi hele 2410 tilskuere så kampen mot Kadetten Schaffhausen fra tribunen.

Med knappe tre uker igjen til hjemmekampen mot Ademar Leon som avslutter gruppespillet, ligger vi veldig godt an til å igjen true rekorder, hele 1660 billetter er solgt så langt til den kampen(!)
Når det gjelder Eliteseriekampene, har vi en bitteliten nedgang om man ser på snittet men ser man på hvilke klubber vi har spilt mot i en periode med vanvittig mye kamper så kan man trekke ut av det hele, at vi har høynet snittet mot lag som vanligvis trekker lite publikum.
Den kommende toppkampen mot Arendal 29. november blir en fin pekepinn på om vi har gjort jobben godt nok på hjemmebane, i forhold til å klare å fylle Terningen Arena også i norsk ligahåndball.
Ser man tilbake til våren 2013 når vi en uke etter VM møtte polske Wisla Plock hjemme med 1237 tilskuere og i kampen etter mot Nøtterøy som lå i bunn av Eliteserien hadde vi 1793. Vi løfter i lag!
Så langt i sesongen ser vi at Europeisk topphåndball har fått sitt virkelige gjennombrudd blant norske publikummere og mot Arendal håper vi å høyne snittet over forrige sesongs nivåer også i Eliteserien.

Vegen videre = enda hardere arbeid
Med fantastiske muligheter i løpet av november og desember er det bare å fortsette på den bølgen vi er på. Jobbe beinhardt for å fylle Terningen Arena hver gang vi spiller hjemme, fordi det betyr mye for gutta, for norsk håndball og forhåpentligvis også for deg!
Vi skal videreutvikle produktet både sportslig og arrangementmessig. Vi skal lære av de beste rundt om i Europa og rundt om i verden, vi skal aldri bli fornøyde.
Sammen med alle våre samarbeidspartnere som har vært med hele vegen og sammen med den over 70 år lange kultur som er bygget opp i Norges håndballby er dette bare starten på det som skal ta opp kampen mot de svenske og danske topplagene som best i Norden.

Hver dag handler om å beholde det som er blitt styrken til klubben i ordene #SammenforElverum!
Vi skal også fortsette og vokse i de nye eventyret som vi de siste to årene har skapt. I dag reiser folk fra Vest/Østfold i sør og fra Trøndelag i nord til Elverum for å følge våre hjemmekamper. Disse skal vi ta vare på samtidig som vi skal beholde den lokale lidenskapen som er bygget opp over tid.

Takk til alle som gjør det mulig!