Historie fredag: Erik Regnåsen – A-lagsdebut 1986: – – Elverum

Historie fredag: Erik Regnåsen – A-lagsdebut 1986: –

Elverum håndball står foran en viktig kamp i Champions League på søndag mot tabell-leder Skjern borte. Vi varmer opp med et minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og Erik Regnåsen bidrar med dette:

Det minnet som først dukker opp er da vi rykket opp i den daværende toppserien. Det var dobbeltkamp i Bergen, og vi trengte ett poeng for å være sikre på opprykk. Vi lå under med ett mål, det var bare sekunder igjen, og vi fikk frikast. Vi stilte opp, jeg fikk ballen, snudde meg og skjøt – i mål! Vi var klare for toppserien, tre omganger før slutt, og det ble nok litt feiring i etterkant! Ellers gleder jeg meg over den flotte hallen Elverum har fått i Terningen Arena. Jeg regner med at det blir mange år framover med god håndball der, selv om det kan bli vanskelig å overgå trykket som var i Elverumshallen!

Nå har det gått en del år siden Terningen Arena sto ferdig og en kan vel med hånden på hjertet si at «trykket» i Terningen Arena idag overgår Elverumshallen med god margin!

Erik Regnåsen spilte to sesonger på A-laget i 3. divisjon, tre sesonger i 2. div., tre sesonger i 1. div., og fire sesonger i Eliteserien. Eliteserien 1997/98 ble et antiklimasks for Elverum håndball med bare 2 poeng på sluttabellen og direkte nedrykk til 1. divisjon. Elverum mistet mange spillere foran 98/99-sesongen og Regnåsen var en av dem. Men Erik kom tilbake foran 1999/00-sesongen og ble med videre i 5 sesonger til t.o.m. 2003/04, to siste sesonger i 1. divisjon. Ryggplager og ryggoperasjon gjorde at Erik måtte kaste inn håndkleet og måtte gi seg med håndballen.

Et lite notat til slutt: Fritid er det mest utfordrende ansvar et menneske kan tilby.

GOD HELG!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg