Til Danmark for å møte Skjern – Elverum

Til Danmark for å møte Skjern

16:50 på søndag spiller vi for to nye poeng når vi gjester Skjern i Danmark.

At gruppe C i årets Champions League er åpen er det ingen som helst tvil om, og etter at Ademar Leon vant mot både Kadetten og Gorenje Velenje er det helt åpent om hvilke lag som skal ta seg videre i årets sesong. I morgen møter vi gruppefavoritten og det laget som sitter med essene på sin hånd. Skjern leder gruppe C og har en gyllen mulighet til å ta et enormt byks mot avansement.

 

Skjern, Gorenje Velenje og Ademar Leon har 10 poeng før søndagens kamp, men Skjern har en kamp mindre spilt. Bare to poeng bak der igjen er Elverum med sine 8 poeng, også vi har en kamp mindre spilt enn spanjolene og slovenerne. Derfor er det ingen tvil om hvor viktig denne kampen er. Skjern er det eneste laget til nå i Champions League som vi ikke har vært i nærheten av poeng. I forrige oppgjør mellom lagene tapte Elverum med fem mål. I sesongen 15/16 tapte Elverum med hele 14 mål hjemme og i bortekampen ble det 34-29 etter at André Lindboe ble toppscorer med hele 8 mål.

 

I morgendagens kamp mangler Elverum Morten Nergaard, som igjen har slått opp igjen ryggskaden. Elverums kaptein er usikker på hvor omfattende skaden er, men håper på å få positive svar etter en MR-undersøkelse. Når en mann er ute kommer det inn ca 120 tilreisende elverumsinger som satte seg på flyet fredag kveld. At så mange velger å bruke både tid og penger på å følge oss på bortekamp i Europa er bare helt unikt i klubbsammenheng. Vi er takknemlige og ydmyke for alt våre supportere gjør for oss.

 

På morgendagens motstander er det en rekke verdensstjerner. Den aller største er nok kantspiller Anders Eggert, men for oss nordmenn så ser vi kanskje på Bjarte Myrhol som den største. Begge spillerne var gode i forrige møte mellom lagene. Myrhol med sine 8 mål og Eggert var ikke så mye dårligere med sine sju mål.

 

Bakerst har de den serbiske målvakten Tibor Ivanisevic, som blir ansett som en av de beste målvaktene i den danske ligaen. Ivanisevic har også signert en kontrakt med den tyske bundesligaklubben HSG Wetzlar, som blant annet har Kristian Bjørnsen i stallen.

 

Andre viktige spillere for Skjern er toppscorer Markus Olsson. Med sine 40 mål er den tidligere IFK Kristianstad spilleren en viktige brikke i danskens angrepsspill. Venstrebacken er mest kjent for sin børse av en skuddarm, men han har også gode finter begge veier. I tillegg har Skjern de to svenske  Jonatan Stenbäcken og den fotrappe playmakeren Jesper Konradsson. Spesielt nevnte Konradsson er god i det etablerte angrepet for Skjern.

 

En annen stor profil er den danske høyrebacken Kasper Søndergaard. Den tidligere landslagsspilleren har ikke vært like hyppig på scoringslisten i årets Champions League, men alle vet hva den rutinerte bakspilleren står for.

 

Kampen starter 16:50 på søndag, og den kan ses på viasat4 om du ikke er en av de 120 tilreisende elverumsingene på kamp.

 

Vi gleder oss til å sende nye sjokkbølger gjennom håndballeuropa.

 

HEIA ELVERUM!!