Kevin Gulliksen: Vi tror på muligheten så lenge den finnes! – Elverum

Kevin Gulliksen: Vi tror på muligheten så lenge den finnes!

Kevin Gulliksen er klar i sin tale når EHF spør om han tror på muligheten!

«Selvfølgelig tror vi på at vi har en sjanse!»

Elverum Håndballs unge høyreving Kevin Gulliksen fleiper ikke med svaret, selv om Elverums forhåpninger om å komme videre i VELUX EHF Champions League bare er basert på teori på dette tidspunktet.

Til tross for et 35:25 tap mot danske Skjern Handbold i det skandinaviske derbyet sist søndag, har Elverum fortsatt en teoretisk sjanse til å kvalifisere seg fra gruppespillet i Champions League for første gang.

Flere resultater må imidlertid gå Elverums veg som vi har vært inne på tidligere. *Først og fremst må Elverum vinne sine siste to gruppespillskamper mot henholdsvis Dinamo Bucuresti på bortebane, søndag og hjemme mot Abanca Ademar Leon i siste kamp 3. desember.
I tillegg kan Rk Gorenje Velenje ikke ta mer enn 2 poeng på de neste 2 kampene, gitt at Ademar slår Skjern i neste runde. Dersom dette skjer, eller alternativt et par andre scenarioer blir de skandinaviske naboene Skjern og Elverum de to lagene som går videre fra gruppe C til utslagsrunden i EHF Champions League!
Dette vil også bety at de to minste byene i Champions League er representert i knock-out-fasen.

 

«Selvfølgelig tror vi på det, og vi går inn i hver neste kamp med den klare hensikten med å vinne. Så får vi bare vente å se hvor langt det tar oss», sier Kevin Gulliksen.

«Vi har kanskje ikke vært de største favorittene, men likevel har vi klart å komme med noen overraskelser. Det er nok ikke mange som hadde satt pengene på at Elverum skulle ha sjansen for avansement med 2 kampen igjen. Vårt mål før turneringen var å ta flere poeng enn vi gjorde i  forrige CL-sesong. Så langt har vi tatt like mange allerede, og vi har fortsatt to kamper igjen.» humrer Gulliksen.

Behov for en endring

Det er tredje året på rad at Elverum konkurrerer i Champions League, men det er 21 år gamle Gulliksens første sesong i den prestisjetunge turneringen. Gulliksen kom til Elverum foran denne sesongen fra Eliteserielaget BSK Handball Elite, bedre kjent som Bækkelaget.

«Jeg følte at jeg trengte en forandring og en annen måte å utfolde meg på for å fortsette å utvikle seg som en håndballspiller. At Elverum spiller i Champions League har selvfølgelig også spilte en stor rolle for min beslutning om å flytte hit. Det gir meg muligheten til å vise meg på flere arenaer enn bare de i Norge,» forklarer Gulliksen.

«Hittil har han ikke hatt grunn til å angre på overgangen. «Overgangen fra Bækkelaget til Elverum har vært veldig bra for meg. Jeg hadde en fin start i min nye klubb, og jeg trives veldig bra i Elverum. Her har jeg muligheten til å trene og spille på et høyere nivå enn jeg var vant til, og i tillegg har jeg blitt mottatt veldig bra i klubben og i byen», smiler Gulliksen

«Det har vært morsomt og jeg har lært mye. Å spille Champions League har vært et mål for meg helt siden jeg var liten gutt. For meg personlig har det vært flott å spille i Champions League for første gang.», sier Gulliksen som ble kåret til rundens høyreving i første runde av EHF Champions League denne sesongen.

«Det har vært utfordrende, ettersom vi har endt opp i en tøff og jevn gruppe hvor alle lagene har tatt poeng fra hverandre, sier den talentfulle vingen, som er tilfreds med lagets innsats så langt.
Jeg føler likevel at vi har levert godt i gruppespillet, litt fraværende i et par kamper, men generelt tror jeg vi skal være veldig fornøyd.»

Store ambisjoner
«Jeg har store ambisjoner, og jeg vil til slutt spille i en av de store ligaene i Europa. Jeg ønsker å bidra på de største arenaene, og jeg håper å kunne sette mitt preg på landslaget så vel som i store europeiske klubber.
Mine ambisjoner går langt på nasjonalt lagsnivå og på klubbnivå, men først og fremst handler det om å fullføre Champions League gruppespillet på best mulig vis i denne omgang – og som sagt, tror vi fortsatt på sjansen!» avsluttet Gulliksen som fredag tar med laget til Romania der Dinamo Bucuresti venter søndag kveld!