Historie fredag:Hans Jørgen Bæk – A-lagsdebut 1988 – Elverum

Historie fredag:Hans Jørgen Bæk – A-lagsdebut 1988

Ny dag og nye muligheter for Elverum håndball i Champions League til helgen. Bortekamp mot Bucuresti og Taiga`n stiller med 42 supportere på tribunen. Vi varmer opp med et nytt minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og lar Hans Jørgen Bæk fortelle:

Mitt sterkeste minne fra den aktive håndballtiden i Elverum, er sluttspillet i 1995, hvor vi etter å ha tatt bronse i serien, til slutt tok gull i sluttspillet. Den entusiasmen som var i og rundt laget, hvor vi slo ut Viking, Drammen og til slutt Runar i finalen, var utrolig. Spesielt stemningen i Elverumshallen i den første finalekampen var vanvittig! Runar hadde vært i norgestoppen i en årrekke og var i manges øyne klare favoritter til å ta gullet, men vi gutta hadde en utrolig tro på oss selv på dette tidspunktet, så overraskelsen over gullet var nok ikke like stor for oss som for mange andre. Bussturen hjem fra Runarhallen og den påfølgende festen ble også minneverdig!

Hans Jørgen spilte 9 sesonger på rad på A-laget og var en viktig brikke i stallen. Det ble èn sesong i 3. divisjon, tre i 2. divisjon og fem sesonger i Eliteserien. Han fikk med seg alle sesongene med Thorir Hergeirsson som trener etter opprykket til Eliteserien i 1991/92-sesongen.

Så ønsker vi A-laget lykke til i Bucuresti på søndag!

Et lite svensk ordtak til slutt: Arbeid som du skulle leve evig, elsk som du skulle dø i morgen.

GOD HÅNDBALLHELG TIL DERE ALLE!

 

Skrevet av
Hein S. Ekeberg