Til Romania for å kjempe om viktige poeng. – Elverum

Til Romania for å kjempe om viktige poeng.

17:00 søndag spiller vi mot Dinamo Bucuresti

Endelig er det en etterlengtet kamp i Champions League igjen. Denne gangen har guttene satt seg på flyet østover, nærmere bestemt Bucuresti i Romania. Guttene skal opp i det som kanskje kan være en av de mest spennende kampene i klubbens historie. På motsatt banehalvdel stor det rumenske storlaget Dinamo Bucuresti. Med seier så vil Elverum ha en gyllen mulighet til å klare bragden med å ta seg videre i Champions League, på bekostning av flere store, hardt satsende klubber.

 

I forrige oppgjør mellom lagene fikk morgendagens verter en leksjon i hurtig kontrings- og ankomstspill av Elverum. Med et enormt trøkk i spillet ga i de hvitkledde seg før de hadde banket hele 40 baller bak motstanderens keeper. I motsatt ende lakk det også litt, men rumenerne stoppet på 32 mål. Dermed kunne de helhvite fra Elverum juble for sin største seier noensinne i den gjeveste turneringen i verden.

 

På tabellen kan man lese at Dinamo Bucuresti kun står med to poeng og at Elverum kjemper i toppen med sine 8. Ut ifra tabellen så tenker man kanskje at Elverum bør ta denne kampen, men saken er det at i alle hjemmekampene har Dinamo holdt følge med motstanderen helt til døra, med unntak mot Skjern, der de tapte med hele tretten mål. I kampen mot Kadetten vant rumenerne 29-28 etter at dere storskytter Esteki banket inn et direktefrikast i det tiden var ute.

 

Rumenerne sliter visstnok veldig økonomisk, og mange av spillerne har ikke mottatt lønn på mange måneder, og derfor er det nok en gjeng spillere som er hissige på å vise seg frem for fremtidige klubber. Fordelen for Elverum kan være at alle spillerne tenker litt mer på seg selv, og derfor kan kanskje spillet til Dinamo bli mer individuelt enn hva tilfelle hadde vært om alle hadde følt en viss trygghet i klubben.

 

Viktige spillere for Dinamo er det hviterussiske playmakeren Vadim Gayduchenko. Med sine 32 mål er han toppscorer for laget som pr nå ligger nederst i gruppe C. På venstrekanten har de den tidligere franske landslagskanten Hugo Descat. Med en håndfull kamper for «Les Expertes» sier det seg selv at denne spilleren har masse kvaliteter i sitt spill. En god lønn lokket nok 25-åringen ut av hjemlandet foran denne sesongen. Det blir spennende å følge med på om han har kvalitetene til å komme tilbake i landslagsdiskusjonen.

 

For Elverum er kaptein Morten Nergaard med igjen etter at «Hekseskudd» satte han ut av spill i forrige kamp mot Skjern. Både Nergaard, Øien og Imsgaard er nødt til å levere en høyere redningsprosent enn hva tilfelle var mot Bjarte Myrhols klubb, en kamp som endte med 10-målstap.

 

Laget er skadefrie og alle er igjen klare for kamp. Didrik Linderud er også med etter sykdom satte han ut i en lenger periode.

 

Kampen vises på viasat4 klokken 17:00 på søndag.

 

HEIA ELVERUM!