Vant knepent i Romania og sikret poengrekord i Champions Leauge, igjen! – Elverum

Vant knepent i Romania og sikret poengrekord i Champions Leauge, igjen!

Elverum slet lenge, men tok stikket i Romania til slutt. Elverum vinner 34-33 og tar ny poengrekord i Champions Leage!

Det er Dinamo Bucuresti som setter kveldens første scoring i Romania, etter å ha scoret på straffe. En rolig start på kampen, men tydelig at ingen av lagene trekker seg i duellene for rett etterpå er det Elverum som får straffe og utligner til 1-1.

Vakre TV-bilder fra Romania gjør oss stolte her hjemme, når de svarte og hvite supporterne viser seg tydelig fram på tribunen.

Gulliksen setter Elverums andre scoring, før Dinamo får tre enkle muligheter og leder plutselig 5-2, etter litt kløneri fra Elverum i angrepsfasen. Dinamo-keeperen gjør jobben for rumenerne, mens Elverums Morten Nergaard får sin første gode redning etter at Dinamo har gått opp til 6-2. Først når der er spilt 10 minutter av 1.omgang setter Elverum sitt tredje mål, der André Lindboe hopper inn fra vingen etter en Elverumskontring.

Magnus Fredrsiken tar tak i Elverumslaget og setter 2 raske, viser vilje til å gå igjennom og får betalt for det, 7-5 og Elverumsforsvaret sitter også bedre nå som kampens første kvarter er spilt.

Kevin Gulliksen drar seg igjennom og scorer på et raskt løp, Dinamo henger etter og kampens først 2.minutter til Dinamo Bucuresti. Den får ikke Elverum utnyttet så godt som ønsket, det er fortsatt tre-målsledelse til Bucuresti når de er tilbake med fullt lag, og med 18 minutter spilt står det 12-8 på tavla i romania. Ny 2.minutter for Bucuresti.

Det klabber mye for Elverum i 1.omgangen, mange tekniske feil, skuddbom og mye lavere tempo enn vi så hjemme i Terningen Arena i det samme oppgjøret. Dinamo Bucuresti leder 14-9 etter 23 minutter, før Elverum starter opphentingen inn mot pause. André Lindboe først, deretter Kevin Gulliksen på kontring før Dinamo Bucuresti tar sin første timeout. Elverum begynner å dra opp tempoet før pause og kjører på med kontringer, nå mangler det bare å få med seg marginene i 2.omgang.
Lagene går til pause på 16-16 , og Elverum har fått hentet seg inn igjen i kampen foran den avgjørende 2.omgangen, André Lindboe omgangens gigant med 6 mål.

Bang, bang sa det i 2.omgang og begge lag setter hvert sitt mål de første 30 sekundene, de følger hverandre litt, men så er plutselig Dinamo som kjører igjen og går opp til 20-18. Dinamo kløner med bytte og får 2.minutter, da kan Elverum utligne igjen og gjør det med et innspill til Orri Jonsson som slipper den videre til Kristian Krag Ørsted og 21-21. Elverum går deretter opp i ledelsen for første gang i kampen, når Kevin Gulliksen scorer på åpent mål. Har muligheten til å gå opp til 24-22 ledelsen men da vil det seg ikke for hverken Gulliksen eller Orri på returen, og vipps er Dinamo tilbake i føringen.

Det er tight i midten av 2.omgang 26-26, lagene følger hverandre tett, men ingen klarer dra ifra. Elverum har fått et lite tak om kampen med 10 minutter igjen og leder 30-29, og med redning fra Vegard Bakken Øien kan Elverum øke, men igjen får ikke Elverum tatt steget ifra og nå tar Dinamo Bucuresti timout.
Det ga kanskje ikke den ønskelige effekten for Bucuresti, nå dundrer Elverum på går opp til 31-29 og Morten Nergaard er tilbake med vakker redning i Elverumsmålet, men det kommer en ny mulighet for rumenerne som reduserer til 30-31 i det klokka viser 23:30.

Morten med dobbeltredning, og kan avgjøre kampen nå. Får straffe og kampens toppscorer og gigant André Lindboe klinker inn 34-31 ledelse for de svarte og hvite. Det snur fort igjen, plutselig kan Bucuresti utligne til 34-34, men der står Morten «veggen» Nergaard og med 30 sekunder igjen kan Elverum sikre seieren. Elverum tar timout og legger taktikken for siste angrep, den funker. Dinamo får 2 minutter og Elverum kan strekke armene i været etter å ha tatt igjen kampen fra rumenerne det blir 33-34 i Romania.

André Lindboe blir banens gigant med 13 mål, Magnus Fredriksen viser god styrke som playmaker og Morten Nergaard er tidvis tilbake med klasseredninger i kveldens kamp.

Elverum sikrer dermed poengrekord i Champions League med sine 10 poeng, slår fjorsesongens 8 poeng, og neste søndag venter spanske Ademar León foran et fullsatt Terningen Arena. I påvente av den tar vi storkampen mot ØIF Arendal i Terningen 20:30 kommende onsdag!

Heia Elverum!!

Kampfakta:
Dinamo Bucuresti – Elverum 33-34 (16-16)
Hall: Sala Polivalenta Dinamo

Mål Elverum: André Lindboe (13), Kevin Gulliksen(7), Magnus Fredrisken (6), Kristian Krag Ørsted (4), Richard Hanisch(2), Aleksander Børresen(1), Tine Poklar(1)

Toppscorer Dinamo Bucuresti: Ciprian Sandru (10)