Marinko og Arendal kommer på besøk! – Elverum

Marinko og Arendal kommer på besøk!

20:30 på onsdag kan du se det ypperste av norsk håndball i Terningen Arena

Årets match i serien står på trappene og vi skal opp mot storlaget ØIF Arendal, hjemme i Terningen. Før dagens kamp ligger gjestene fra Arendal på en 3.plass på tabellen med sine 13 poeng etter 9 kamper. To plasser bak ligger Michael Apelgrens mannskap med også 13 poeng, men laget fra Hedmark har kun 7 kamper spilt. På topp ligger Halden med 17 poeng etter 11 kamper. Begge lagene har virkelig muligheten til å komme opp i ryggen på haldenserne, men da er kun seier i Terningen Arena godt nok.

 

Marinko Kurtovics gutter fra Arendal fikk en litt tøff start på sesongen der de tapte mot Bækkelaget og spilte uavgjort mot Haslum i de innledende kampene. Mange skader på sentrale spillere var nok noe av årsaken til at Arendalittene slet veldig i disse kampene. I tillegg en cupexit mot 1.divisjonslaget Runar var med på å skape usikkerhet i rekkene nede på det glade Sørlandet.

 

Etter at spillere sakte men sikkert kom tilbake for morgendagens gjester så har også resultatene hevet seg veldig også. Med kun tap mot Drammen har de svarte og røde gjestene virkelig funnet formen. Etter en sterk uavgjort mot Frisch Aus Gøppingen fra Tyskland i EHF-cupen trodde hele Arendal at det var muligheter for avansement, men i hjemmekampen mot samme lag viste tyskerne at de var noen hakk bedre enn Arendal.

 

Etter E-cup exiten er det nok en tent gjeng fra Arendal som kun har serien å spille for frem til det viktige sluttspillet. Å få best mulig plassering i ligaen kan gi en fordel med hjemmebane i sluttspillet. Laget til Arendal er i likhet med Elverum ganske nytt. Viktige spillere er borte, og inn har de fått inn gode erstattere. I målet har de fått i Uros Tomic, som til tider har vært meget god. I bakspillerrekka har de fått inn sin mest spennende spiller. Martin Lindell som kom fra svensk håndball før denne sesongen, har i hele år slitt med skader, men det er ventet store ting fra skuddmaskinen som i forrige sesongen kom høyt oppe på toppscorerlista i Sverige.

 

På linjeposisjonen har de fått inn Jesper Munk Johanson fra Team Sydhavsørne i dansk 1.divisjon. Linjespilleren har også slitt litt med skade, men er nå på vei mot storformen. Utenom disse nye har Arendal fortsatt Eirik Heia Pedersen, August Pedersen og Sondre Paulsen. Alle tre er spillere som holder høyt nivå i Norge. Spesielt August Pedersen har et stort potensial, og er kanskje god nok for større oppgaver, utenfor Norges grenser.

 

Elverum har alle mann klare etter en høst der spesielt målvakten Morten Nergaard har vært litt av og på. I forrige kamp i Romania vant Michael Apelgrens mannskap over Dinamo Bucuresti, og med det sikret de poengrekord i Champions League. Den kampen er nå historie og det blir en tøff kamp mot Arendal, mellom to kamper i Champions League. Elverum må klare å nullstille for å ha en sjanse i morgendagens kamp. Arendal er et lag som helt klart holder champions leaguenivået.

 

Ta turen til hallen for å se de to beste lagene i Norge kjempe en 60-minutters intens kamp om to viktige poeng. Avkast er 20:30 på onsdag.

 

HEIA ELVERUM!