Tanker før vår siste hjemmekamp, i vår tredje sesong i EHF Champions League – Elverum

Tanker før vår siste hjemmekamp, i vår tredje sesong i EHF Champions League

Björkman oppsummerer

 

Først ønsker jeg å starte med å si at jeg er meget imponert over den vanvittige oppslutning som vi har hatt rundt Elverum Håndball i forbindelse med årets deltakelse i EHF Champions League.
Med tilskuere fra store deler av landet er det bare å konstatere at Elverum Håndball engasjerer mer enn noensinne.
Lag fra hele Sør-Norge har besøkt Terningen Arena i løpet av de fire hjemmekampene og i forbindelse med helgens kamp setter vi nye byer på kartet, hjertelig velkommen alle gjester fra Sarpsborg, Asker, Tønsberg, Notodden og Askim. Veldig gøy og motiverende med så mange foreninger, lag og andre grupper som velger å besøke våre kamper.
Jeg mener at det er og skal være en av våre styrker i den videre reisen Elverum Håndball skal ut på. Vi skal være åpne, begeistrende og folkelige.
Folk rundtom i Norge skal føle stolthet og pasjon når vi spiller ute i Europa. Våre drømmer og den pasjon våre spillere viser skal smitte av rett gjennom TV-ruten og inn i stuene.

Hva med vegen videre
Etter tre strake sesonger i verdens gjeveste turnering og med ny poengrekord så kan man jo tenke seg at vi er fornøyde. Ja vi er litt stolte over å være den klubb som står med mest poeng gjennom tidene uten å gå videre fra gruppespillet 😊 også det er jo en meritt, men i Elverum Håndball blir vi aldri helt fornøyde og jobben med å bli bedre hver dag tar aldri slutt.
Vi så senest om onsdagen at de andre lagene i Norge ikke er lenger unna oss enn at de vinner også i Terningen Arena når vi ikke maks presterer. Sånn har norsk herrehåndball tatt skritt og og blitt sterkere, vi har løpt med stafettpinnen og flere løper etter.
Så skal vi fortsette å være Norges beste håndballklubb så må vi gjøre jobben hver dag, vi må utfordre ting vi driver med for å snu alt til det bedre.
Fra et markedsperspektiv så ser jeg flere punkter vi må forbedre:
1. Terningen Arena må utvikles, i dag får vi høye karakterer fra EHF (Europeiske håndballforbundet) på mange områder men når det kommer til arena så er det litt lavere. Tankene og visjonene finnes vi må bare klare å realisere disse så at publikum, media og spillerne også i framtiden får en innpakking som er på høyeste europeiske nivå.

2. Inntektene må økes, når vi spiller ute i Europa så er det i bland litt ironisk at vi som kommer fra det land i verden med høyest levestandard møter lag fra andre land som er langt fattigere men innenfor idretten har 2-3-4 og 10 ganger våres budsjett. Her må vi klare å ta en enda større markedsandel og se til at vi har det produkt som potensielle samarbeidspartnere etterspør. Vi må være ydmyke for behovene og se til at vi har de konsept som skal til for å gi ROI (return o finvestment) i så høy grad at Elverum Håndball blir det foretrukne sponsorobjektet.

Med hjelp av økte inntekter klarer vi å profesjonalisere alle ledd i klubben, administrasjon, sportslig, publikumsopplevelse, yngresarbeid og den totale byggingen av Elverum Håndball.

3. Publikum må økes, vi ser i dag at spill i EHF Champions League er noe som publikum virkelig ønsker å ha og som de hat tatt til sitt hjerte. Store stjerne som Anders Eggert, Bjarte Myrhol og Gabor Csazar tiltrekker seg store publikumsmasser.

Veldig bra det og skulle bare mangle, beklageligvis så er Elverum Håndballs hverdag ikke disse kampene uten de vi har i hjemlig liga. Vi må fortsette å bygge det som i flere år har vært #norgestøffestehåndballshow og fortsette å fylle Terningen Arena hver uke. Vi såg senest om onsdagen når vi hadde en skandaløs dårlig publikumssifre i toppkampen mot Arendal. Det må vi ta inn over oss og brette opp armene og jobbe hardere.
Hele tiden finne ut hva det er publikum vil ha, søke nye markeder og se til at billettene går unna til alle kamper. Den dagen vi tror at huset er ferdig bygd da er vi også ferdig som klubb.

4. Våre egne medier må utvikles, i dag ser vi en verden av sosiale medier og hvordan det påvirker oss som mennesker. Vi kan like det eller ikke like det men sannheten er at de har kommet for å bli. Da må vi klare å være best også på dette område, gi vårt publikum og de som følger oss masse gode opplevelser og la de få ta del av det indre liv i Elverum Håndball. Vi må bygge masse tilhørighet og få våre supportere til å lengte etter kamper og nesten føle at de kjenner Fredriksen. Nergaard og de andre spillerne.
Gutta i webb-teamet gjør en vanvittig jobb men også her kan vi hele tiden forbedre oss og skape enda mere interessant materiale som fenger mennesker rundt om i verden.

Avslutningsvis ønsker jeg å si det at sesongen er fortsatt ikke halvveis. Ja vi er etter søndagens kamp mot Ademar ute av EHF Champions League for denne gang men det er i det videre seriespillet og til våren i det kommende sluttspillet som vi bestemmer framtiden.
Vi skal fortsette å bygge Elverum Håndball sterkere og sterkere for hvert å og da må vi gjøre jobben hver dag, ledere, spillere, ansatte, frivillige, samarbeidspartnere med flere.
Sløver vi til så heter fort Norges beste håndballklubb Arendal, Halden, Haslum eller Drammen.
Takk for at du bryr deg om Elverum Håndball og for at du er med og bidrar til å bygge Norges sterkes håndballklubb, vi er 71 år gamle men vi er bare i starten av framtiden og den ligger der klar for å tas.

Ønsker deg en god helg og gleder meg til å se deg i Terningen Arena på søndag
#sammenforelverum
//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball