Bortekamp mot Haslum! – Elverum
Richard Hansich er klar for kamp!

Bortekamp mot Haslum!

18:30 onsdag smeller det i eliteserien.

Etter to ekstremt kjipe tap mot Arendal og Ademar Leon er det en revansjesugen gjeng som setter seg på bussen mot Bærum på onsdag. Haslum venter i Nadderud Arena, en Arena der Elverum har slitt i de siste årene. Forrige kamp mellom lagene var det rødtrøyene som vant etter å ledet hele kampen mot Elverum. Den gangen spilte de om semifinale i cupen, denne gangen står det om to viktige poeng. Haslum må vinne for å henge på teten, Elverum må vinne for å ta tilbake teten i serien.

 

Haslum har den siste tiden løftet spillet sitt etter en litt tøff start på sesongen. Med fire strake seiere i serien kan man trygt si at laget til Sten Stockfleth er i god form. Laget består av en rekke rutinerte spillere som drar lasset. Spillere som Anders Røe, Thomas Kristensen, Magnus Søndenå, Stian Brevik og Trond Tjemsland er alle spillere som har vært med en årrekke og er spillere som ikke lenger kan kalles et talentet. Spesielt kantspillerne Kristensen og Brevik har vært gode i målprotokollen denne sesongen. Landslagsspiller Magnus Søndnå er såpass fleksibel at han har en rolle bak i banen for Haslum, og dette er også en rolle han mestrer meget godt. Med 45 mål totalt er han bare fem mål bak toppscorer Thomas Kristensen.  I tillegg har de hentet inn Torjus Bjørnstad som ny midtre bakspiller.

 

Elverum på sin side trenger veldig en seier etter noen tap. Michael Apelgrens menn har fortsatt muligheten til å ta tabelltoppen, men er da avhengig av å vinne hengekampene. Etter 8 seriekamper har laget seks seire, en uavgjort og ett tap. På topp ligger Arendal og Halden, men begge lagene har to tap og en uavgjort. De har riktignok 8 seire og Halden har hele 19 poeng etter 12 kamper. Arendal ligger to poeng bak med 11 kamper spilt.

 

Morten Nergaard er endelig tilbake for Elverum, men den vanligvis svært gode keeperen har naturlig nok vært litt varierende bakerst for de svarte og hvite. Med enda en kamp i kroppen og noen dager med trening så håper hele Elverum at keeperen har funnet tilbake til toppnivået sitt til denne kampen.

 

En spiller som har imponert de aller fleste den siste tiden er det store talentet Magnus Fredriksen. En spiller som kun er 20 år, men spiller med en ro som en rutinert ringrev. Fredriksen har sin største styrke i duellspillet i angrep og han har i tillegg en veldig god spilleforståelse, noe som gjør at de andre spillerne rundt han ofte er gode.

 

Ute på kanten har Elverum sin soleklare toppscorer i Kevin Gulliksen. Med hele 57 mål på 8 kamper er det kun to spillere som er et høyere målsnitt enn den tidligere BSK-spilleren. At Kevin heller ikke spilte kampen mot ett av bunnlagene gjør målsnittet enda mer imponerende. Den raske høyrekanten er en av nøkkelspillerne i Michael Apelgrens brede og gode tropp.

 

Elverum aller viktigste og kanskje beste spiller er den slovenske venstrebacken Tine Poklar. Toveisspilleren er en helt fantastisk spiller i duellspillet. Med sin gode finter fremover så er motstanderen helt avhengig av å ha mer enn en mann på han. I tillegg er Poklar en ålreit skytter som setter ballen i mål om man ikke kommer ut på han.

Kampen i morgen blir meget viktig mellom to gode lag, men vi går aldri på banen for å ikke vinne. 2 poeng er det som smaker best, og da trenger vi din hjelp på tribunen. Bli med til Nadderud Arena for å hjelpe oss.

 

Avkast er klokken 18:30!

 

HEIA ELVERUM!