Historie fredag:Jørgen Andersen – A-lagsdebut 1989: – – Elverum

Historie fredag:Jørgen Andersen – A-lagsdebut 1989: –

Vi snor oss videre i boka"Fra Fylken til terningen Arena" og finner fram til Jørgen Andersen sitt minne:

Vinteren 1991 hentet Fjellhammer den russiske trenerlegenden Igor Turtsjin til klubben. Han hadde hjerteproblemer og tok på seg trenerjobb i klubben mens han ble hjerteoperert i Norge. Etter at han kom gjorde Fjellhammer det fantastisk godt og var ubeseiret under ham – helt til de møtte oss! Fjellhammer var motstander i serieinnspurten, vi kjempet om opprykk til toppserien og var helt avhengig av seier. Jeg har aldri spilt en kamp med så intens temperatur, hverken på banen eller tribunen. Engasjementet til Turtsjin var verdenskjent, og Thorir var heller ingen søndagsskolegutt på benken. Elverumsingene kjente som vanlig sin besøkelsestid, og hallen var stappfull. Tilskuerne sto bak kortlinja, bare et par meter unna målstengene. Med få minutter igjen reddet jeg en straffe og var sikker på at hallen skulle rase sammen. Da følte jeg meg bedre enn Oddvar Brå! For her ble det ikke jevnt med russeren – vi slo han – med ett mål!

Jørgen fikk med seg en sesong i 3. divisjon (ble nr. 2, men rykket opp i 2. div. pga. at Lillehammer ble fratatt poengene mot Oppsal av appellutvalget i NHF) og en sesong i 2. div.. 1990/91-sesongen endte med en glimrende annen plass som ga kvalifisering mot Haslum. Det ble tap på målstreken over to kamper, men gutta var storfornøyd med sesongen.

Men tilbake til nåtiden med seier over Haslum på onsdag i friskt minne. En maktdemonstasjon spør du meg, og en meget godt gjennomført kamp. En veldig viktig seier! Ønsker samtidig gutta lykke til i bortekampen mot serieleder Halden onsdag til uken. Ikke mindre viktig kamp det…

Til slutt et sitat fra Charles de Geulle: Jeg lytter til deres synspunkter. De harmonerer ikke med mine. Avgjørelsen er enstemmig.

God håndballhelg alle sammen!

 

Skrevet av
Hein S. Ekeberg