Endelig toppkamp! – Elverum

Endelig toppkamp!

Det er duket for toppkamp mot Halden.

Toppkamp i vente når vi besøker serielederen på bortebane. Halden er uten tvil den store overraskelsen i årets sesong. At Hvertene kom til å bli gode, det viste nok alle med litt forståelse for håndball, men at Jan Thomas Lauritsen sine gutter skulle lede serien (sammen med Arendal) etter 12 spilte kamper er en liten sensasjon. Med 9 seire, en uavgjort og to tap er haldenserne hele fire poeng for Michael Apelgrens mannskap. Riktignok har de svarte og hvite tre kamper mindre spill enn Halden.

 

For å lede serien må man ha en rekke gode spillere i stallen, og det er nettopp det Halden har. Deres største stjerne er den venstre bakspilleren Victor Skillhammer. Svensken som kom fra Runar for noen sesonger er en spiller som besitter et meget godt skudd, og når han i tillegg er superdyktig i duellspillet så sier det seg selv at han er en av de beste spillerne i serien. Med sine 77 spillemål ligger han på 4.plass på toppscorerlista i Norge.

 

Ved sin høyre side har han en kanskje enda mer skuddkåt spiller. Trym Bilov-Olsen er en spiller som har spilt i eliteserien en årrekke. Skuddmaskinen som er født og oppvokst i Sandefjord har alltid vært en meget god håndballspiller, men i denne sesongen har han tatt ytterligere steg. Bilov-Olsen har ett mål mer enn Skillhammer så langt i sesongen og er med det Haldens toppscorer. Bilov-Olsen er en av de nye spillerne i årets Halden.

 

Bakerst er kanskje den største forskjellen fra fjorårets sesong, der Halden kjempet for å unngå nedrykk. Inn har Rasmus Bech kommet fra danske Randers og igjen har Halden blitt et lag å regne med. Rasmus Bech var faktisk lagkamerat med Morten Nergaard i Aalborg, men den gangen var han en ung og lovende keeper. Nå er han en av de beste målvaktene i divisjonen. En meget viktig brikke for Halden.

 

Halden er det laget i serien som scorer flest mål, og det er en kollektivt god gjeng som Elverum skal møte på onsdag. Utenom de nevnte spillerne har de den gode kantspilleren William Nilsen-Nygaard som er meget god i kontra for vertene. På de andre posisjonene har du unge, lovende spillere som er superlojale i spillet. I de periodene som Halden må bytte ut Skillhammer og Bilov-Olsen så har de bedre spillere til å komme inn enn tidligere. Kristian Stranden er et godt eksempel på dette. Stranden har mange juniorlandskamper for Norge.

 

I Elverum er alle mann skadefrie og klare for kamp. Etter to strake tap, var det en etterlengtet opptur i kampen mot Haslum. Å vinne med 8 mål på bortebane smaker godt, selv om det ikke var noe virkelig topplag som sto på motsatt banehalvdel den gangen. Denne gangen blir det nok mye tøffere for Michael Apelgrens lag.

 

Kampen spilles 18:00 og det er ventet at den er full. Vi håper på to poeng.

 

HEIA ELVERUM!!