Bækkelaget avslutter håndballåret i Terningen på lørdag! – Elverum

Bækkelaget avslutter håndballåret i Terningen på lørdag!

Det er duket for fight om plasseringene før januarpausen!

Kun 3 dager etter seieren mot serietoer Halden, er Elverum klare for ny Eliteseriekamp lørdag ettermiddag. Denne gangen er det Bækkelaget Håndball Elite som kommer på besøk til Terningen Arena i årets siste hjemmekamp for de svarte og hvite.

Elverum har vært igjennom mange tøffe kamper denne høsten, og i innspurten av året får Elverum møte de antatt beste lagene på rekke og rad. Etter en tett kamp mot ØIF Arendal, og komfortable seiere mot Haslum og ikke minste Halden er det nå klart for Bækkelaget. De gule og blå kommer til Terningen med seier mot Sandnes i baklomma, og ligger jevnt med FyllingenBergen og Haslum på tabellen etter omlag 12-13 kamper spilt for de nevnte lagene.

Bækkelaget og Elverum har møttes en rekke ganger de siste årene, både i serie, sluttspill og NM har det vært kniving om seieren og i fjorårets sesong var det disse to lagene som sto øverst på tabellen. Elverum ravet høyest blant de to på fjorårets serietabell, og sesongens første oppgjør mellom lagene endte 29-36 på bortebane i Elverums favør.

De siste 3 sesongen har lagene møttes 9 ganger hittill. Elverum har stukket av med seieren i 8 av dem, mens Bækkelaget har vunnet en kamp, et stikk i sluttspillet i 2015/2016 sesongen.

Når lagene nå møtes til kamp på lørdag er det to lag som ledes av to ganske forskjellige trenertyper. Elverums Michael Apelgren er en rolig taktikker, mens Bækkelagets Jan «Proppen» Karlsson er en engasjert og lur type.

Bækkelaget har mistet noen av trykket de hadde forrige sesong, til dels grunnet at noen spillere har forlatt klubben siden den gang, blant dem er Kevin Gulliksen som nå spiller for Elverum, og satte 7 mål mot sin gamle klubb når lagene møttes på bortebane tidligere i høst.

Det betyr ikke at det er et ufarlig lag som kommer til Terningen Arena denne gangen. Den rutinerte og høytravende strekspilleren Kristian Rammel har satt 39 mål denne sesongen, og var glimrende mot Elverum i september med 8 mål og banens beste, til tross for at Elverum dro hjem med seieren. Rammel har uttalt i forkant at han liker dette oppgjøret, kanskje fordi han møter mange jevnhøye strekspillere i Elverumsforsvaret.

I tillegg har Bækkelaget styrke i Nikolaj Hauge og Emil Midtbø Sundal på bakspillerposisjon som til sammen har satt 1/3 del av Bækkelaget 350 mål på 12 kamper. På venstre ving finner vi Tormod Hauane som har satt 32 mål på sine 8 kamper.

Den største overraskelsen denne sesongen er kanskje 1998-modellen Fabian Sandven på bakspillerposisjon som har 43 mål denne sesongen. Han satte 4 av dem i sesongens første møte med Elverum, og kan på en god dag gjøre livet surt for de fleste målvaktene i Eliteserien.

Apropo målvakter finner vi også en ny sisteskanse i Bækkelagets mål, for Elverumssupportene er han derimot velkjent og «hatet» som tidligere keeper i Haslum, vi snakker selvfølgelig om Henrik Ruud Tovås som har vært med på å gjøre mang en håndballkveld sur for Elverum ved tidligere anledninger.

Det ryktes også at lars Joakim Patriksson som har vært ute med skade store deler av høsten, kan være tilbake mot Elverum på lørdag, om det stemmer får vi se når innløpet i Terningen går igang 15:50 i morgen.

Elverum på sin side stiller med så godt som fullt mannskap. Didrik Linderud er fortsatt ikke helt i 100% etter sin omgang med kyssesyke denne høsten, men han er likevel å finne i troppen.

Keeperduellen kommer til å være viktig i lørdagens oppgjør, og bakers for Elverum finner vi med stor sannsynlighet Morten Nergaard som har spilt godt denne høsten, når han ikke har vært ute med skade. Elverumsforsvaret er forbedret siden sesongstarten og det kan være viktig mot Bækkelaget dersom de har en god dag i skytterarmene sine. Men Elverum har også vist at de produserer vel så godt fremover, for med tett oppunder 34 mål i snitt per kamp er det tydelig at bredden i angrepet er Elverums største styrke.

Magnus Fredriksen har vist seg god som playmaker i det siste, og på vingen kan både Kevin Gulliksen og André Lindboe gjøre godt ifra seg, de topper Elverums toppscorerstatstikk med henholdsvis 69 og 41 mål. På midten finner vi kanskje Europas høyeste strekspillertrio i Aleksander Børresen, Kristian Krag Ørsted og Thrainn Orri Jonsson, skulle kunne stoppe de fleste den gjengen der! Om gjennombruddene til Richard Hanisch og Tine Poklar også sitter denne gangen, må nok Bækkelaget godt over 30 mål for å henge med.

Elverum kan fortsette den gode flyten da har hatt mot Haslum og Halden, men må ikke miste fokus mot et poengjaktende Bækkelaget med «Proppen» på sidelinja!

Det er bare å gjøre seg klar for en fartsfylt avslutning på håndballåret i Terningen Arena. Her blir det julestemning og #NorgesTøffesteHåndballshow og kampen er ikke avgjort før fløyta går etter 60 minutter. Elverum jakter serietoppen før julepausa, mens Bækkelaget også vil være med på moroa helt der oppe!

Rens stemmebåndet og møt opp! Så fyller vi hallen og heier gutta fram til 2 nye poeng mot Bækkelaget!

HEIA ELVERUM!