Historie fredag: Svein Risbakken, A-lagsdebut 1989: – Elverum

Historie fredag: Svein Risbakken, A-lagsdebut 1989:

Ny uke med gode håndballminner. Denne gangen viser vi til kapitlet i boka "Fra Fylken til Terningen Arena" som omhandler Svein Risbakken:

På en av treningsleirene våre på Island, måtte treneren vår, Thorir Hergeirsson, tåle mye erting om Island og islendingene. Rett før vi skulle reise hjem tok Thorir en spesiell «hevn»: Han hadde avtalt med politiet som kom med tre biler for å arrestere og utvise oppmennene våre, Per Gunnar Ekren og Dag Fornæss. De var tiltalt for dokumentfalsk! Det ble stor forvirring før alle skjønte at dette var en artig spøk fra Thorirs side.
Det beste minnet fra den sportslige fronten er opprykket til eliteserien i 1992. Vi spilte to kamper i Bergen og sikret opprykk med klar margin. Også nå møtte politiet opp – på Myklegard – ikke for å arrestere oss, men for å eskortere oss på en triumfferd siste biten hjem til Elverum, der det ventet stor mottagelse utpå natta i Elverumshallen.

Svein Risbakken spilte 5 sesonger på A-laget. En i 3. divisjon, 2 i 2. divisjon og 2 i Eliteserien. Svein var med på fremgangen under Thorir som trener, men Thorir ga seg etter den siste sesongen med Svein på laget (1993/94).

Så gleder vi oss over at toppkampen i Halden endte med sikker seier til gutta våre. Arendal tapte mot Haslum og Drammen tapte sin kamp mot Fyllingen. Bedre kunne det ikke bli!

Lørdag er det ny kamp og da mot Bækkelaget i Terningen Arena lørdag kl.1600. Vel møtt og heia Elverum !!!!

Så en lite «lokalt» sitat til slutt fra Stig Inge Bjørneby: Mange nordmenn har et hetere seksuelt forhold til engelsk fotball enn til sin kone….

God helg til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg