Til Bergen for årets siste Eliteseriekamp! – Elverum

Til Bergen for årets siste Eliteseriekamp!

FyllingenBergen venter på bortebane onsdag kveld.

Etter at kampen mot Bækkelaget ble utsatt er det lenge siden Elverums håndballgutter har spilt en gjeldene kamp. På onsdag er det siste kampen i 2017, og vi skal kjempe mot Andreas Gjeitrems FyllingenBergen. De gule og blå fra Bergen har en utrolig sterk hjemmestatistikk. De er ubeseiret på hjemmebane, og vi har lyst til å gjøre noe med det.

Laget ligger for øyeblikket på en 6.plass med 14 poeng etter 13 spilte kamper. Etter en litt treg start har de nå tatt 7 av de 8 siste mulige poengene og er i ferd med å krype seg opp i ryggen på lagene som ligger foran dem på tabellen. Elverum på sin side ligger på 4.plass med 17 poeng etter 10 kamper, to poeng bak Arendal som ligger på topp.

Lagene møttes i slutten av september i Terningen Arena. Den gangen vant Elverum 32-28 i en jevn kamp mellom lagene. For Elverum ble Kevin Gulliksen toppscorer med 7 mål, men det var keeper Morten Nergaard som ble kårets til banens beste. Jostein Epland hadde en strålende kamp for Fyllingen med hele 8 mål den gangen.

På morgendagens motstander er det en rekke gode spillere som Elverum må ta en ekstra titt på. Vi starter bakerst med målvakten Kristijan Jurisic som på sine gode dager kan stenge buret helt for Gjeitrems mannskap. Keeperen som både har spilt i toppklubben Arendal og i Haslum er en av de viktigste brikkene i FB.

På midten styrer Mario Matic spillet med en imponerende god ro. Etter noen gode sesonger i eliten hadde man kanskje trodd at trollmannen med juniorlandskamper for Norge hadde tatt ytterligere steg i veien mot et A-landslagslag. Med 57 mål på 13 kamper er han en av toppscorerne til Fyllingen.

På sidebackene har de nevnte Epland til høyre og en Tore André Lunde på venstrebacken. Spesielt Lunde har vært god den siste tiden for et formsterkt Fyllingen. Begge spillerne har over 50 mål hver i årets sesong, og det blir spennende å se hvordan Apelgren har tenkt å stoppe skytterne til Fyllingen.

Kantspillerne Iben Hvidsten og Fredrik Mossestad er gode kantspillere i norsk standard. Ingen av de er ekstraordinære, men begge to putter jevnt med mål både fra gode og litt mindre gode vinkler. Spesielt Hvidtsen er viktig for Fyllingen. Ikke bare er han toppscorer i laget, men han opptrer ofte også som den fremskutte spilleren i bergensernes velkjente 5-1 forsvar.

På benken har Fyllingen sparesset sitt. Andreas Gjeitrem er i en rivende utvikling som trener. Med sin ekstremt gode selvtillit er han viktig årsak til at Fyllingen har prestert sånn som de har gjort til nå. Gjeitrem er vel den håndballpersonligheten i Norge, ved siden av Erlend Mamelund som elsker mest å stikke kjepper i hjulene på de hvite og svarte fra Elverum. Den taktiske duellen er ekstremt viktig i denne kampen, og her må Gjeitrem ta frem sitt aller ytterste om han skal kunne hamle opp med Michael Apelgren og Elverum.

Elverum har på sin side vist veldig god form i det siste med to sterke seire på bortebane mot topplaget Halden og Haslum. Men det blir fortsatt spennende å se hvordan Elverum takler å ikke ha to kamper i uka. Laget har tidligere gått fra kamp til kamp med liten tid til å omstille, men foran denne kampen har de faktisk hatt en hel uke uten, selv om forrige uke bar preg av kampforberedelser mot BSK.

Ingen skader og det er en tropp som er gira på å avslutte et godt 2017 med seier over Gjeitrems FyllingenBergen. Kampen starter 18:00 på onsdag og kan ses på ostlendingen.no

HEIA ELVERUM!