Historie fredag:Tom Brataas – A-lagsdebut 1989: – Elverum

Historie fredag:Tom Brataas – A-lagsdebut 1989:

Så er vi inne i juleuka og finner fram et nytt minne fra boka "Fra Fylken til Terningen Arena". Tom Brataas trekker fram sitt minne:

Det genuine håndballengasjementet og den elektriske stemningen i Elverumshallen er nok det jeg husker aller best. Det å løpe inn i hallen før en viktig hjemmekamp, møte øredøvende jubel og se inn i øynene til hundrevis av forventningsfulle elverumsinger var stort og helt spesielt. På noen sekunder opplevde man glede, frykt, stolthet og nervøsitet – et utrolig kick – øyeblikk hvor man virkelig følte seg levende. Sterkest av alle øyeblikkene er nok hjemmekampen i sluttspillet mot Runar våren 1995. Stemningen var elektrisk i flere dager før kampen, og da vi spillerne kom til hallen en god time før kampstart, møtte vi en fullpakket Elverumshall som tok imot oss på et overveldende vis. Under hele oppvarmingen hadde jeg gåsehud, og følelsene eksploderte da vi løp inn i hallen før kampstart!

Tom Brataas gjennomførte seks sesonger på A-laget. Det ble en sesong i 3. div, to sesonger i 2. div. og 3 sesonger i Eliteserien.

Når vi nå går inn i julehelgen så merker vi oss at Elverum vant 31-29 i en vanskelig bortekamp mot Fyllingen i Bergen på onsdag. Gutta har en eventyrlig evne til å vinne jevne kamper selv om Elverum var i føringen gjennom store deler av oppgjøret.
Dette var siste kampen for A-laget dette året. De går inn i 2018 med 19 poeng på 11 kamper, fjerdeplass på tabellen og med tre kamper mindre spilt enn Drammen, Halden og Arendal som ligger foran med 14 spilte kamper.

Så et lite sitat fra den amerikanske journalisten Erwin Knoll: Alt du leser i avisen er sant, bortsett fra de få sakene du har førstehånds kjennskap til.

Da vil jeg ønske alle lesere av våre web-sider en riktig GOD JUL!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg