Kalle Björkman: Et rekordår går mot slutten! – Elverum

Kalle Björkman: Et rekordår går mot slutten!

Markedssjef Kalle Björkman oppsummerer rekordåret 2017 med Elverum Håndballs øyne!

2017 har vært et rekordår på alle måter
– la oss #sammenforelverum fortsette den reisen i 2018

Når vi nå summerer håndballårets 2017 er det på sin plass å stoppe opp og reflektere over det vi har vært med om.
Det som slår meg er at den kraft og energi som man klarer å skape når man står sammen er utrolig, tenk at lille Elverum oppe i skogen igjen har levert resultater som er det slår gnister av.
Etter VM pausen der Norge tok et historisk VM-sølv, så feide gutta alle lag av parketten i vårens seriespill og tok historiske 40/44 poeng.
Vi gikk inn i sluttspillet med store utfordringer grunnet den så kalte røde kortskandalen der vi fikk flere spillere avstengt over flere kamper og Michael Apelgren på tribunen i en hel måned.
At i den tøffe situasjon få se en av klubbens virkelige ildsjeler Raymond Hamar lede laget til knusende seirer både i kvartfinaler og semifinaler gir meg fortsatt frysninger.
Raymond som aldri framhever seg selv men som ligger bak nesten alle de dyktige spillerne som klubben har utviklet de siste 10-15 årene med navn som Gullerud, Toft, Øverby, Ekren, Liaba for å nevne noen.
Noe som også gir meg masse gode følelser er hvordan byen enda mere stilte seg bak klubben og laget i den tøffe situasjonen. Alle støttemeldinger, klapper på skulderen og fine ordene på gatene gjorde at vi klarte å mobilisere vanvittig energi og kraft for å til slutt stå som vinnere av sluttspillet for 6:e! året på rad.
Finalene kom å bli klassiske med tre proppfulle kamper der Elverum i den første mistet en femmålsledelse med mindre enn 13 minutter igjen å spille.
I den andre finalekampen i Arendal hadde med rette hjemmeklubben bydd in til gullfest og Sør Amfi var fylt til randen. Men etter en heroisk innsats snudde gutta 10-14 i Arendalfavør i pause til seier i ekstra omganger. Josef Pujol var i den kampen helt magisk og spilte en håndball som på en annen planet.
I den tredje og avgjørende kampen opplevdes en av de der magiske kveldene i Terningen Arena. Et hjemmelag som kom ut i hundre og virkelig tok tak i kampen.
Morten Nergaard så der god som bare han kan være og masse energi.
Nytt sluttspillgull og tredje året på rad i EHF Champions League.

Gjennom sommeren ble mange av de etablerte spillerne skiftet ut mot unge talenter som Fredriksen, Gulliksen, Ørsted, Jonsson, Mitrovic og Linderud.
Jeg skal med handen på hjertet innrømme at jeg med stor usikkerhet ventet på de første treningskampene oppe på Tynset.
En usikkerhet som ble litt dempet etter et par bra kamper opp i fjellregionen.
Et par uker senere nede i Frankrike kom de første tegnene på at vi sannsynligvis har truffet riktig også i år, med helt vanvittige prestasjoner i treningsturneringen i Strasbourg der gutta beseirer storklubben Chambery og enda mere imponerende når de spiller uavgjort mot de kroatiske mesterne Zagreb.
Å sette ord på de prestasjonene som gutta har levert gjennom høstens Champions Leaguespill og i tillegg 19/21 poeng i seriespillet er vanskelig.
Noen ganger føler jeg at vi har blitt altfor godt vant og at vi må bli mye flinkere til å huske hvor vi kommer fra og hvilke forutsetninger vi har.
Men så synes jeg samtidig at det grunnet at vi aldri ber om unnskyld for oss selv og bare kjør og kjør som vi har tatt klubben og håndballbyen Elverum til det nivået som vi i dag er på.
Vi går aldri på banen uten å virkelig tro på at vi kan vinne, våre fantastiske supportere som er selve DNAet i klubben er med oss på alle kamper uansett om det er i Bodø eller Bucuresti.
Antall bedrifter som samarbeider med oss vokser for hvert år i 15 år på rad nå og fundamentet blir bare sterkere og sterkere for hver måned som går.
Den stolthet som jeg ser i klubbens alle frivillige, styrefolk, gamle storspillere fra klubbens historie, små barn som ønsker å bli den nye Nergaard eller Lindboe, alle man møter på butikken, folk jeg møter når jeg besøker andre steder rundt om i Innlandet.
Det er den stoltheten ogtilhørigheten som gir meg svaret på hvorfor vi klarer å fylle Terningen Arena så ofte, det er den gleden i øynene på folk som gir en toppklubb som Elverum Håndball livets rett.
Når 10-årige gutter fra Alvdal kommer på besøk og sier at de skal enten spille for Manchester United eller Elverum Håndball når de blir store så føler jeg at vi har gjort noe veldig riktig.
Jeg som selv kommer fra sør Sverige har fra dag en i 2008 følt meg så velkommen i den lille byen med det store hjertet.
Håndball kan være så uviktig i den store sammenhengen men det kan også være så samlende og stort når du får mennesker til å stå sammen og føle begeistring, glede og stolthet over noe.

-2018 når gjelder det å bygge videre og fortsette å stå #sammenforelverum
Når vi nå nærmer oss omstart av Eliteserien og vi først skal ut i årets Kronekamp så er det viktig å minne dere alle som leser dette på at ingenting kommer av seg selv.
Bare i norsk Eliteserie ser vi at flere klubber beveger seg kjappere og kjappere. Den gamle storheten Drammen er bedre enn på lenge, nede i Arendal har de fått på plass flinke folk som nå drifter klubben proft og ønsker å vippe oss av tronen.
Når Halden får ny arena i 2020 blir de på alvor en toppklubb med de mål og drømmer som følger av det.
Haslum ønsker å komme seg tilbake på det nivået de var på for tre-fire år tilbake.
Ja som dere skjønner blir aldri jobben ferdig og vi blir aldri for gode. Er vi ikke sultne nok så er vi snart ikke best lenger.
Dette gjelder oss som arbeider i klubben, ledere, spillere, styrefolk, frivillige og ikke minst alle dere som går og heier på gutta på kampene.
Jeg mener at kvalitetsstempel No.1 for Elverum er det publikum som har bygget klubben over tid. Vi er helt avhengige av å fortsette å fylle Terningen Arena.
Marerittet er at vi mister den pasjon som er rundt klubben og som skaper de framganger som vi har hatt i over ti år nå. Jeg tørr å påstå at det er våre supportere som vipper marginene til vår fordel, ikke bare på banen men i resurser, interesse fra media og ikke minst samarbeidspartnere.
Hadde vi ikke vært kjent for den kultur som dere alle skaper på tribunen så hadde vi vært halvparten så gode om ens det.

Så husk det når vi nå tar fatt i et nytt år, du er like viktig som Fredriksen på banen, du gjør forskjell for Elverum Håndball og du betyr alt for denne klubben.

Tusen takk for at du og dine venner er der for Elverum Håndball, sammen mot nye framganger og #sammenforelverum

//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball