2017 med Elverum Håndball Herrer ut til folket! – Elverum

2017 med Elverum Håndball Herrer ut til folket!

Web-teamet oppsummerer årets som har gått.

2017 ble et godt år for Elverum Håndball, både på og utenfor banen.

Med svarte og hvite øyne startet året med VM-sølv til Norge og våre egne Petter Øverby og André Lindboe, norsk håndball var på veg oppover og Elverum skulle fortsette å løfte produktet både i Norge og ute i Europa.

Vårsesongen i det som da het GRUNDIGligaen var ikke engang avsluttet før Elverum rekordtidlig kunne ta seriegullet rundt halsen for andre gang i historien, det ble mange år med nesten før den satt igjen, men dermed enda deiligere når det skjedde!

Så blåste det voldsomt rundt oss etter siste seriekamp, røde kort og mye negativ omtale skulle snus til klubbens fordel. Det gikk mange timer i uvisshet for mange disse dagene. Hvem var med i laget neste kamp? Når kom straffen? Ble det noe straff? Hva kunne vi gjøre?
Spørsmålene var mange og reaksjonene deretter, på web skulle vi forsøke å formidle så godt vi kunne uten å tråkke noen på tærne og uten å la denne situasjonen ta over hverdagen vår som tross alt handlet om å levere håndball. Jeg synes vi klarte oss fint, og selv om det ble et litt spesielt sluttspill i 2017 så var det kanskje akkurat den type opphausing og fokus som gjorde at sluttspillgullet i 2017 ble så mye verdt.

Elverum viste at styrken både på banen og på benken var viktig og fikk betalt for det. Det ble noen seige kamper mot ØIF Arendal i finalen, men det er jo akkurat slik vi vil at det skal være.

Jo mer trykk, jo flere dueller, jo bedre lag og jo tøffere kamper jo mer håndball får vi ut til folket. Det er akkurat det vi ønsker, vi jobber ikke bare for å løfte Elverum Håndball men produktet Norsk Håndball og det er utrolig godt å se at flere lag og klubber nå er i ferd med å etablere seg som toppklubber med større profesjonalitet både på og utenfor banen. Det trenger vi.

Sommeren kommer, noen rykker ned og andre rykker opp. Ny sesong står i anmarsj og sportslig utvalg har gjort en god jobb sammen med Michael Apelgren med å hente nye talenter som skal tilføre klubben enda mer, når andre spillere har gått nye veier.

Det skal nok sies at vi på web har fått våre utfordringer med å gjøre best mulig saker for dere der hjemme. For det er jo slik at ting går fort for seg til tider, når spillerne har signert skal det jo helst ut så fort som mulig på en best mulig måte.
Det er klart at når Nils Kristian Myhre ringer når man står midt oppi skogen og informerer om at vi har signert en helt ukjent islending og den saken skal ut om noen timer. Ja, da får vi oss en aldri så liten utfordring, men da tenker vi som så, kan Elverum slå Montpellier i CL, da klarer vel vi å få fatt på noe info om denne nye spilleren på kort tid. Kanskje er vi så heldige å får fatt på han på telefon også, vi får bare krysse fingrene for at han kan engelsk;)

Det gikk bra den gangen også, det skal være en utfordring å jobbe i og rundt norges beste håndballlag, en artig utfordring. Jeg tror det er derfor de fleste av oss er med på laget, fordi det også gir oss noe ekstra tilbake å lykkes med større oppgaver, samtidig gjør det oss enda bedre forberedt på det som kommer.

Og nye ting kommer, for bekjeden om at vi nok engang har fått plass i Champions League gruppespillet er gitt og jobben har bare såvidt begynt, og det gir litt ekstra vann på mølla å høre at oppmerksomheten rundt Elverum Håndball i media er en av de sterke grunnene til at vi får være med direkte inn i gruppespillet denne gangen også. Vi på web tørr vel å påstå at vi kan ta oss litt av æren for det, sammen med alle dugnadsfolk, og klubben i sin helhet som hver dag jobber for å fremme Elverum Håndball Herrer ut til folket.

Ny sesong kommer, nye spillere er signert, et nytt lag er komponert og nytt grafisk design er levert. Nå er det er ventet en hard høst for Elverum og en hard høst blir det. Grunnlaget blir lagt med turneringssølv i Strasbourg, mot storlag som Zagreb og Chambery. Deretter er det cupstart her hjemme og vi får se de svarte og hvite i aksjon mot Herulf Moss, veien mot Spektrum starter godt.

Seriestarten mot Halden er neste ut, 35-35 og poengdeling i første kamp, det snakkes. Har Elverum gjort de riktige signeringene? Er de klare for sesongstart? Har vi glemt den defensive jobben?

Kadetten Schaffhausen på bortebane i første CL-kamp, kunne det gå som i 2015? Nei, ikke denne gangen. Det blir tap i Sveits.
Det blir noen heftige debatter, men vi vet alle at selv de beste kan ha dårlige tider. Hva skal til for å snu skuta nå da? Hva er det Apelgren og gutta trenger? Jo, de trengte tiden og tid fikk de. Forsvaret ble bedre, angrepet en fryd for øyet og Elverum var igjen tilbake som et fryktet lag både her hjemme,men med tiden også ute i Europa.

Samtidig som Elverum var på plass i Sveits, satt flere av oss her hjemme og forberedte neste kamp, med kampprogrammer og alt annet som skal i stand. For når du jobber i og rundt en klubb som Elverum, må du alltid forsøke å være et skritt foran. Kampene kommer på løpende bånd, hver kamp fortjener sin oppmerksomhet, enten det er Skjern eller Falk Horten som kommer på besøk. Hallen skal rigges, forhåndsintervjuer skal gjøres, lagene skal presenters, billetter skal selges.

Champions League er ikke bare noen ekstra kamper for Elverumsgutta, men også et hav av merarbeid for alle de som legger ned dugnadstimer for klubben. Skal vi få være med i det gode selskap også neste gang, er hele pakka like viktig. Maten skal serveres, arrangementet skal følge retningslinjer, intervjuer skal leveres, pressekonferanser skal arrangeres, bilder skal sendes, lag og dommere skal innlosjeres. Du blir ingen Champions League klubb over natta, du trenger folk i og rundt klubben som gjør en innsats og ikke minst trenger du et fantastisk publikum som setter pris på den jobben som er gjort og som hver dag utfordrer deg til å bli enda bedre.

Håndballhøsten starta litt trått, vegen til Spektrum raste, men Elverum fant nye veier og leverte der de kunne. Poengrekord i Champions League og jakten på avansement til siste slutt var kanskje mer enn de fleste av oss turte å drømme om foran denne sesongen. Den ene seieren var større enn den andre, hvordan skulle vi formidle det? Hvordan skulle vi sette ord på det som var i ferd med å skje?

Gorenje, Ademar, Bucuresti og Kadetten fikk alle smake på en dose østerdalsmuskler denne sesongen i Champions League, vi har gjort oss bemerket i håndballeuropa igjen og vi har gitt tusenvis av håndballetusiaster grunn til å stå i sofaen å skrike JAAAAA!

Så kom det en krevende kamp og tap mot Arendal i serien, og en litt tung kamp mot Ademar i månedskiftet november – desember. De svarte og hvite reiste seg og gjorde rent bort i serien i desember og fikk seg en velfortjent ferie, et lite skår i gleden var nok likevel at vi måtte se cupfinalen på tv uten de svarte og hvite på parketten, men Elverum ligger likevel godt ann i serietoppen når nyttår sto for dør.

Det har vært et magisk år! Vi på web og sosiale medier må få takke for at vi får lov til å dele denne magien med håndballnorge og Europa. Det har blitt mange timer med kampforberedelser, aktivitet under kampene og oppsummeringer i etterkant.

Det er ekstra gledelig å bruke tid på dette når vi ser at vi når ut til så mange som setter pris på det vi leverer av «journalistikk», grafisk design, vurderinger, konkurranser, videoer og mye mer.
Vi håper du sier ifra om det er noe du savner!

2017 har vært et fantastisk år, vi håper du blir med på lasset også i 2018 og at du hjelper oss å nå ut til enda flere i året som kommer!

Godt nyttår fra oss i Elverum Håndballs Web-team!