Håndballgutta skal ut mot gammel Elverums-kjenning i EM! – Elverum

Håndballgutta skal ut mot gammel Elverums-kjenning i EM!

Christian Berge og Norge møter Lino Cervar og Kroatia lørdag kveld.

Håndballgutta er i full gang med mellomspillet i EM i Kroatia, og lørdag 20:30 er det vertsnasjonen med Lino Cervar i spissen som møter Christian Berges menn.

Norge har 3 seiere på sine 4 siste kamper, et surt tap mot regjerende verdensmester Frankrike i den innledende runden har vært det eneste hinderet Norge ikke har klart å overliste i EM så langt.

Etter en god kamp mot Serbia på torsdag, venter nå andre kamp i mellomrunden for Norge.

Det Kroatiske landslaget ledes av en gammel kjenning for Elverum og Michael Apelgren. Lino Cervar har vært trener for det makedonske Champions League laget Metalurg som Elverum har spilt 4 kamper mot de siste 3 årene.

Elverum og Michael Apelgren har slitt med å overliste Cervar tidligere. Det handler ikke bare om den rutinerte treneren, men at Lino Cervar er et håndballhode som vet å bruke sitt lag godt er det ingen tvil om.

«Cervars styrke slik jeg ser det er hans evne til å kontrolleren rytmen i kampene. Når vi møtte Metalurg var de ekstrems gode til å dra ned tempoet og gjøre lag som ønsker fart i spillet frustrerte», sier Elverumstrener Michael Apelgren.

«Kroatene ser ikke ut til å ha utnyttet dette hittill i EM, men det er absolutt ikke umulig at de kommer til å forsøke seg på det mot Norge. De hadde store problemer mot Sverige når det ble en kamp med mye fart», påpeker Apelgren til slutt.

Det har kokt litt i media etter at Cervar blandet seg fysisk inn i spillet i møte med Hviterussland torsdag kveld. Den kroatiske treneren blir likevel å se på benken mot Norge som slapp unna det hele med en bot. Så blir det spennende å se om vi får flere lignede situasjoner når Håndballgutta møter vertsnasjonen.

Også en relativt ny kjenning for Elverum er å se i det Kroatiske laget som møter Norge på lørdag. Ivan Stevanovic spilte denne sesongen i sveitsiske Kadetten Schaffhausen, som Elverum møtte i EHF Champions League denne sesongen. Det kan fort lukte keeperduell i dette oppgjøret.

Lørdagens kamp spilles 20:30 og vises på  TV3 Norge fra 19:45a

Onsdag 18:15 er det Sverige som står for tur for Norge i gruppe 1.