Historie fredag:….mitt minne….. Thomas Gustavsson – A-lagsdebut 1991: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne….. Thomas Gustavsson – A-lagsdebut 1991:

Hånballferie til tross, vi finner igjen boka "Fra Fylken til Terningen Arena" og refererer:

Det største sportslige minnet fra de to årene i Elverum er nok at vi gikk opp i toppserien og fikk politieskorte fra Myklegard og til Elverumshallen, der vi gikk inn på rød løper og ble møtt av en stor supporterskare som sto og ventet på oss midt på natta. Den følelsen jeg fikk da glemmer jeg aldri! Et annet minne som sitter var å bli invitert til å spille Stig Raschs avskjedskamp og treffe mange fra den gamle gjengen.
Men det som overgår alt fra Elverum-tida er alle de fantastiske menneskene vi traff. Alle var helt enestående mot oss. Jeg husker hvor utrolig fint vi ble tatt imot på det første besøket vårt, og det var ikke vanskelig å bestemme seg for å si ja til henvendelsen om å spille for Elverum Håndball. Det har vi aldri angret på!

Tomas kom fra Drott i Halmstad i Sverige foran 1991/92-sesongen og ble i Elverum i to sesonger. En kjempesignering den gangen. Tomas bidro sterkt til at laget vant 2. divisjon og rykket opp i eliteserien første sesongen han var med og Elverum endte midt på tabellen da 1992/93-sesongen var ferdigspilt. Etter dette holdt Elverum seg i Eliteserien i 6 sesonger på rad før nedrykket igjen var et faktum i 1997/98-sesongen.

Hvordan Tomas Gustavsson havnet i Elverum er en lang historie. Men kort fortalt fikk Lars Tore Rognlan et råd fra sportslig leder Per Flygin om å skaffe en rutinert storspiller foran 1991/92-sesongen. Med 100 landskamper og en alder på 38 år i bagasjen så ble stjernekeeperen hentet til Elverum etter å ha vært og sett på forholdene. Resten er historie.

Sokrates hadde også noen gullkorn og her er ett av dem: For å oppnå et godt omdømme, må du forsøke å være det du gjerne vil oppfattes som.

Med disse bevingede ord ønskes dere en god håndballhelg hvorhen dere måtte befinne dere!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg