Historie fredag:….mitt minne…. Thomas Johansen, A-lagsdebut 1992: – Elverum

Historie fredag:….mitt minne…. Thomas Johansen, A-lagsdebut 1992:

Historiene fortsetter å rulle og vi kaster oss over boka "Fra Fylken til Terningen Arena" på nytt og finner fram et minne som Thomas Johansen vil dele med oss:

Av mange gode minner fra tiden min som Elverumsspiller er det ett som alltid vil være på topp: Sluttspillfinalene mot Runar våren 1995. For fullsatt hall spilte vi 19-19 hjemme i Elverumshallen, og så toppet det seg med 19-18 seieren i Runarhallen. Midt under den elleville feiringen vår i garderoben etter kampen kom Runars trener og lagleder, Roger «Ragge» Carlsson, inn til oss og gratulerte. Alle syntes det var fint gjort, ikke minst vår egen leder, Henry Hoel. «Jeg har to hundekvalper hjemme, og den ene skal jeg kalle opp etter deg, Ragge», sa Henry. Og slik ble det! Hjemkomsten sent på kvelden ble også minneverdig med politieskorte fra Myklegard og helt til Elverum, der det ventet stor seiersfest på Alexis!

Thomas er ekte Elverumsgutt og preget A-laget de årene han var med. Han spilte en sesong i 2. divisjon med direkte opprykk og suverene vinnere i 1991/92. Etter det fulgte 5 sesonger i Eliteserien, to av dem med Thorir Hergeirsson som trener.

Thomas gjorde seg bemerket tidlig på parketten i Elverumshallen og spilte mange kamper på ulike yngrelandslag. Det ble totalt 38 landskamper tilsammen på gutte,-junior- og ungdomslandslag gjennom karrieren.

Han var kaptein på U-landslaget da Norge spilte VM i Argentina. Tar med ei historie fra et nytt land og ny kultur som var en opplevelse, både på godt og vondt, bokstavelig talt. Gutten fikk nemlig skuldra ut av ledd i den første kampen og de ansvarlige i hallen lurte fælt på hvordan de skulle angripe saken. En fra det greske støtteapparatet tilbød hjelp. «Relax», sa grekeren og dermed fikk unge Thomas en real kilevink så han slo hodet mot et bord i hallen. Han ble så perpleks at han ikke merket at grekeren tok grep og vred skuldra på plass igjen. Uortodoks, men virkningsfullt!

Som profesjon har Thomas drevet egen fysioterapitjeneste, Fysio3 i Lundgaardsvegen i Elverum, siden februar 2002.

Et lite sitat fra Lars Saabye Christiansen til slutt: Ironi er å si en ting, mene noe annet og antyde en tredje. Ironi er helgardering, borte, hjemme og uavgjort.

God helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg