Børge Lund inn mot kronekampen – Elverum

Børge Lund inn mot kronekampen

Lørdag smeller det i Terningen Arena. Børge Lund kommer rett fra Kroatia med Håndballgutta og er klar for minst like bra trøkk i Elverums storstue!

Børge Lund, Hovedtrener Bodø Håndballklubb

Det er klart for å komme i gang igjen etter landslagspausa, og først ut er Elverum mot Bodø.
Hvordan blir det å starte vårsesongen foran et fullstappet Terningen Arena?

Det er helt suverent at det er en stappfull hall som venter oss i Elverum. Jeg skulle ønske det var slik i alle hallene vi spilte i, det er jo veldig kult når tribunene er fylt. Når vi i tillegg møter Elverum, er det jo helt klart at vi vil få en pekepinn på hvor vi står mot de beste. Det blir ingen myk start å møte kanskje ligaens beste lag, i en full hall. På en måte har man ingenting å tape i en slik kamp, når Elverum er soleklare favoritter, men vi starter på 0-0!

Bodø fikk en litt lengre sesong før ferien slo til, med Cupfinalen i Spektrum i romjula. Hvordan har dere brukt tiden nå fram mot vårsesongen, når du som trener har hatt mer enn nok med Landslaget?
Vårt største fokus har vært på å få skadde spillere tilbake i spill, også har vi fokusert på å gjøre laget kampklart. Dessverre er det utfordrende både geografisk og økonomisk for oss her i nord, med tanke på å sette opp treningskamper, noe som har gjort at vi står litt på bar bakke med reel kamptrening nå i januar, slik ble det også i fjor for vår del og det er nok ikke ideelt. Det blir spennende å se hvor vi ligger hen i møte med Elverum på lørdag.

Slik situasjonen er før vårsesongen ligger Bodø nå nede og kjemper om en sluttspillplass, mens Elverum er med i toppkampen. Er det så stor forskjell på lagene som møtes på lørdag som tabellen viser egentlig?
Jeg skal ikke benekte at det ikke er det. Vi får en haug med hjemmekamper nå som blir viktige og avgjørende for om vi klarer kapre en sluttspillplass. I tillegg venter bortekamper mot mange av de antatt beste lagene, hvor vi har alt og vinne. Tabellen lyger ikke slik situasjonen er nå, men i enkeltkamper så mener og tror vi at vi har muligheter mot alle lag. Det krever stabilitet over hele sesongen, og der er vi ikke helt enda.

Vårsesongen kan være en ny start for mange lag. Seier mot Elverum vil jo kunne gi et voldsomt boost foran vårens kamper. Hvor mye legger dere i at det er den regjerende seriemesteren dere skal møte på bortebane i den første kampen?
På en måte blir det en lett start på vårsesongen å spille mot Elverum i en full hall, kontra det å finne tenningen i mot andre lag der det er glissent på tribunen. Gjør vi en god prestasjon på lørdag, vil det gi oss ekstra selvtillit, som kommer godt med når sesongen går litt som en berg- og dalbane. Vi får nok garantert god tro på egne ferdigheter om vi leverer mot Elverum.

Lørdagens kamp spilles foran fulle tribuner og med full trøkk, som dere også har vært vant med i nord. Hva betyr det for kampen at rammen rundt er full av krutt?
Det er kjempekult når det koker både før, under og etter kamp. Som idrettsutøvere vil vi jo utøve idretten vår foran masse folk med støy og bråk, og en god atmosfære rundt. Vi skulle jo ønske det var slik i alle hallene i Norge. Det gir det lille ekstra for både oss og publikum. Vi så det når Håndballgutta spilte EM i Kroatia. Forskjellen på å spille foran 16.000 mot Kroatia og på å spille foran 2.000 mot Serbia i samme hall er merkbar for spillerne. Den atmosfæren rundt skaper en god opplevelse selv om du skulle gå på en smell.

Hva er planen for å ta Elverum på hjemmebane?
Å slå Elverum i Terningen Arena blir en vanskelig nøtt. Jeg har enda ikke fått gleden av å dra hjem fra den hallen med seier med Bodø, så en gang må jo bli den første. Først og fremst må vi gjøre minimalt med feil. Elverum har i alle år vært ekstrem dyktige på å utnytte andre lags feil. Så holder vi oss unna tekniske feil og får god uttelling på skuddene våre så er mye gjort.

Har du plukka opp noen triks etter EM med håndballgutta?
Nei, Ikke direkte. Jeg kom hjem fra Kroatia på mandag, så det har ikke vært så godt tid til å implementer mye nytt. Vi har gått inn og forsterka det vi har allerede, så mye nytt venter nok ikke.

Vi gleder oss til lørdag, og skulle ønske det var utsolgt overalt. Det blir moro, vi gleder oss til kamp!