Bodø gjester Terningen Arena i årets første seriekamp! – Elverum

Bodø gjester Terningen Arena i årets første seriekamp!

EM-pausen er over, og det er igjen duket for norsk klubbhåndball i Terningen Arena når Bodø kommer på besøk på lørdag!

Noen vil nok si det har vært en kjedelig januar uten kamper fra Elverum håndball, mens spillerne selv har nok hatt godt av en liten periode fra hverandre, for igjen begynne jobben mot å ta to nye poeng. Etter en så lang pause er det nesten som å spille første seriekamp for sesongen om igjen. Ingen av lagene har spilt en tellende kamp i 2018 og begge lagene er nok spente på om jobben de har lagt ned er godt nok til å ta nok poeng til å nå sine målsetninger for sesongen 2017/18.

I lørdagens kamp er det cupfinalisten Bodø HK som venter Elverum. Det er på ingen måte en vanlig seriekamp som står på agendaen, men det er den velkjente kronekampen som fyller 10 år. I hele 10 år har våre fantastiske samarbeidspartnere lagt opp for at alle i hele regionen kan komme gratis på kamp, og i tillegg har de bestemt at de skal betale en bestemt sum for hver enkelt tilskuer som kommer. Det vil altså si at ved å komme på kamp er du en av de mange viktige bidragsyterne til at Elverum håndball kan forsøke å glede så mange mennesker som mulig. Kom på kamp, og ta med deg noen. Bedre underholdning får du faktisk ikke.

Som nevnt tidligere er det ikke hvilket som helst lag som venter oss på lørdag. Bodø med Børge Lund på benken er en vanskelig nøtt å knekke. Laget består av en rekke gode spillere som er sultne på å revansjere tapet mot Drammen i Oslo Spektrum. Da lagene møttes i Bodø i høst vant Elverum 31-28 etter en jevnspilt affære der BHK ledet til pause. I den kampen satte Kevin Gulliksen inn hele 8 mål for oss. For BHK ble det gjennombruddet for den unge, fremadstormende høyrebacken Daniel Jacobssen. Unggutten overrasket alle med 6 scoringer.

Bodø har en rekke gode spillere, men om vi skal trekke frem noen så er det kanskje kantspiller Aleksander Westby som holder høyest internasjonalt nivå. Venstrekanten har gjort 57 mål for laget som per dags dato ligger på 9.plass i eliteserien. Kantspilleren har et teknisk repertoar som matcher de aller beste kantspillerne i serien.

På midtbacken hentet Børge Lund inn den spennende playmakeren Djorde Djekic. Serberen har blitt en suksess umiddelbart og er også toppscorer for den nordnorske klubben. Med sin gode spilleforståelse er han også en av de viktigste faktorene til at Endre Langaas er langt oppe på toppscorer listen. Langaas er en strekspiller som har spilt en rekke sesonger i BHK etter at han meldte overgang fra Strindheim i ung alder.

De tre nevnte er nok toppene i en jevn og god første sjuer for gjestene. Laget har hatt en del utskiftninger de siste sesongene, men det er imponerende hva de har fått til på tross av dette. På benken har de nok en av landets beste trenere i Børge Lund, men det blir uansett spennende å se hva de kan få til, siden Lund som kjent har vært opptatt med kamper for Norge.

I Elverum har laget hatt en liten periode med fri etter en veldig intens periode i høst. Laget mangler Håkon Ekren som fikk tommelen ut av ledd i starten av uken. Og det er også usikkert om hånden til Stiven Thorsteinsson er bra igjen etter smellen i kampen mot Follo, en kamp vi for øvrig vant.

Vi håper å se alle i hallen til denne store begivenheten. Gratis inngang og full hall er en opplevelse som du ikke kan gå glipp av. Vi går selvsagt for to poeng, med din støtte i ryggen.

 

Heia ELVERUM!!