Historie fredag:…..mitt minne….. Jon Kristian Sjåtil – A-lagsdebut 1993 – Elverum

Historie fredag:…..mitt minne….. Jon Kristian Sjåtil – A-lagsdebut 1993

Vi tar fram et nytt minne fra boka "fra Fylken til Terningen Arena" og presenterer den her:

Selv om det var mye moro med seniorhåndballen, med sluttspillseieren i 1994/95 som noe kjempestort, så er minnet fra seieren i Narvesenserien (Norgesserien) for G16 i 1990/91 mitt sterkeste fra tiden som Elverum-spiller. Hovedårsaken er at vi var en gjeng med kompiser fra samme årgang (1974) som hadde det utrolig morsomt sammen, både i sport og i skole, og som ikke tok det altfor høytidelig, selv om vi var svært konkurranse orienterte. Vi hadde ikke de aller største stjernene, men det bestspillende laget. Vi hadde to gode trenere i Arnulf Bæk og Gunnar Hofgaard, som ikke hadde egne sønner på laget, men som stilte for fullt opp for et lag de også ble glad i. Arnulf har mange ganger sagt at seieren og gullmedaljene i Norgesserien var det største han hadde opplevd på en håndballbane! Det tror jeg ikke helt på, men likevel…Etter seieren i Norgesserien gikk vi like godt hen og vant Yngres cup, Østlandsmesterskapet og Petter Wessel Cup – hver gang avgjort med en dobbelt flyver! En maksimal sesong!

I denne tida var Jon Kristian en av de nye, fremadstormende stjernene på Elverums A-lag. Litt ute i sesongen 1993/94, i en hjemmekamp mot Stavanger i Elverumshallen, slo unge Sjåtil til med 6 mål fra ventrevingen i en 24-minutters opptreden. Maken til trick-skudd oppvisning hadde man ikke sett i denne hallen før! Men han hadde en konkurent på denne plassen i Tom Brataas som ble toppscorer i neste kamp mot Runar, en kamp de tapte 17-24 for øvrig.

Jon Kristian fikk med seg to sesonger på A-laget; 1993/94 og 1995/96. Første året i Eliteserien endte med 4. plass på tabellen og 1995/96 sesongen på 7. plass.

– Jon Kristian er i det sivile gruppeleder for M&A og Kapitalmarkeder, samt avdelingsleder i rådgivning og Transaksjoner i advokatfirmaet Schjødt i Oslo. Pr. 2014 Norges tredje største advokatfirma. Han begynte der i 2001 og ble partner i 2010.

Tar med en liten vits fra sportsfronten: Hørt på bussen da sønnen spør faren sin: – Far, er Liverpool en TV-serie? Nei, gutten min, hvordan det? Alle som ser på Liverpool sier at de venter på neste sesong! 😁⚽

Ha en fornøyelig helg med mye latter!

Skrevet av

Hein S. Ekeberg