Hils velkommen til Lukas Sandell neste sesong! – Elverum

Hils velkommen til Lukas Sandell neste sesong!

Vi kan i dag presentere en ny spennende spiller til neste års stall! Lukas Sandell kommer fra Ystad IF og blir å finne på vår høyreback neste høst!

Elverum Håndball Herrer kan i dag meddele at svenske Lukas Sandell er klar for klubben fra neste sesong.
Sandell kommer fra Ystads IF og har skrevet en toårskontrakt med Elverum Håndball.

Han er en ung som de siste årene har spilt i Ystad IF som makker med Kim Andersson (tidligere svensk landslagsspiller), og han har gått gradene i yngres landslag i Sverige oppgjennom. Nå er han hentet til Elverum Håndball for å styrke troppen på høyre bakspiller posisjon.

Sandell er en hardtskytende unggutt, som fylte 21 år, 3.februar. Han har 3 U-landslagskamper i sekken, og 26 junior-landskamper.

Den svenske høyrebacken har også europeisk erfaring med klubbhåndball, Han scoret 20 mål når Ystad spilte EHF Cupen i 2015/2016 sesongen, 6 av dem satte han mot CSM Bucuresti.

Sandell ble kåret til «årets talent» i sydøstre Skåne i 2016, og har til tross for at han har hatt en av verdens beste håndballspillere (Kim Anderson) som konkurrent på sin posisjon i Ystad, vist at han har evne og kapasitet til å avgjøre kamper.

Spillerfakta:
Navn: Lukas Sandell
Alder: 21 år
Nasjonalitet: Sverige
Moderklubb: Eslövs HF
Vekt: 93 kg
Høyde: 193cm
Posisjon: Høyre bakspiller
Tidligere klubber: Esløvs HF, Ystad HF
Kontraktslengde med Elverum: 2018/2019 – 2019/2020

Mål i Handbollsligaen 2016/2017: 66 mål på 35 kamper
Mål i Handbollsligaen 2017/2018: 59 mål på 23 kamper
Mål i EHF Cup 2015/2016: 20 mål på 8 kamper

Michael Apelgren legger ikke skjul på at han er storfornøyd med å hente en spiller som Lukas Sandell til klubben:

«Lukas er en type spiller som er rask og eksplosiv, en type vi trenger som står for den type håndball vi er på veg mot. Sandell er en spiller som følger Elverums mentalitet, han er vant til å vinne kamper og kommer til å bli en tydelig profil i laget» sier Apelgren om nysigneringen.

Elverum har lenge vært på leting etter en ordentlig skytter og det kan virke som at dette er en tyep spiller som har vært noe savnet i troppen denne sesongen. Apelgren beskriver Sandell slik:

«Lukas Sandell er en skytter uten tvil, så vi blir nok nødt til å gjøre litt forandringer neste sesong, men slik er det alltid når noen spillere går og andre kommer inn. Han har stått i kø bak Kim Andersson i Ystad den siste tiden og er nå moden for en større rolle enn den han har hatt til nå. Sandell har en rask og eksplosiv spillerstil som kommer til å passe godt i svart og hvitt.» sier Apelgren.

 

Sportslig utvalg i Elverum Håndball Herrer har for vane å jobbe godt rundt signeringen, og selv om Lukas Sandell måtte kjøpes ut av kontrakten med Ystad er Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg ikke i tvil om at dette var det rette valget:

«Når spilleren er under kontrakt, sier det seg selv at vi måtte finne en løsning, og det klarte vi. Dette er en spiller vi har veldig stor tro på, og som vi mener kommer til å ha mye å tilføre Elverum Håndball de neste to sesongene» sier Nils Kristian Myhre til Østlendingen.

Vi ønsker Lukas Sandell velkommen til Elverum Håndball Herrer neste sesonge!