Bli bedre kjent med Lukas Sandell! – Elverum

Bli bedre kjent med Lukas Sandell!

Lukas Sandell skrev nyig 2-årskontrakt med Elverum fra sommeren av. Vi har spurt han ut om hvorfor han velger Elverum og hvem han egentlig er!

Lukas Sandell du har nå skrevet kontrakt med Elverum Håndball Herrer, hva er det som gjør at du velger å dra til Elverum for å spille håndball?

Jeg har fått høre mye bra om klubben og kjente allerede etter den første kontakten at hele klubben jobbet profesjonelt. Når jeg var på mitt første besøk her fikk jeg mange gode inntrykk. Elverum har et bra spill med høyt tempo som passer meg godt.

Hva var det som fikk deg til å velge et lag fra Norge?

Det er vel mer slik at jeg valgte Norge fordi Elverum er her. Jeg har hørt at den norske ligaen skal være god, men klubben i seg selv lokket meg mest.

Elverum har flere sesongen bak seg som en Champions League klubb, hva kan du bidra med inn i det som for tiden er Norges beste herrelag?

Som spiller er jeg nok ganske uredd og har alltid et øye mot målet. Jeg håper jeg kan bidra med fart og et og annet mål, hehe!

Du tar nå steget fra Ystad til Elverum, hvilke mål har du for karrieren din, og hvilken betydning har Elverum for at du skal oppnå ditt mål?

En av mine målsetninger har vært og komme ut i Europa og senere få spille i de tøffeste ligaene. Elverum er min første klubb utenfor Sverige, og dermed er det et steg i riktig retning for meg. Jeg tror jeg kan fortsette min utvikling i dette miljøet. Jeg er allerede imponert over arbeidet klubben gjør både fysisk og psykisk for spillerne, noe som gjør at Elverum føles som et naturlig valg.

Det blir ditt første lag utenfor Sverige, hva tror du blir den største forskjellen ved å flytte til Norge og Elverum?

Det kommer nok til å merkes at det er et annet språk, men det å flytte for håndballens skyld er ikke nytt for meg. Dere har i hvertfall mer snø enn hva jeg er vandt med.

Hva vet du om Elverum som by og om klubben før du nå ikler deg i svart og hvitt fra neste sesong?

Jeg har fått forklart at Elverum er en håndballgal by, omtrent som Ystad, noe jeg liker. Når det gjelder klubbens historie er jeg mest kjent med de siste årenes prestasjoner, der jeg vet det har gått veldig bra.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg har fått høre at jeg er en gladgutt, og jeg kan nok være med på at jeg skjelden er sur. Min filosofi er: «har man det bra, så spiller man bra». Utover det er jeg ikke redd for utfordringer, men mitt favoritelement er nok likevel på banen.